Skal storhandle før det er for sent

Valencias David Silva (bildet) står på ønskelisten til Manchester City. Det gjør også Wolfsburgs Edin Dzeko. Foto: AP Photo/Alberto Saiz
Valencias David Silva (bildet) står på ønskelisten til Manchester City. Det gjør også Wolfsburgs Edin Dzeko. Foto: AP Photo/Alberto Saiz

City planlegger nye gigantoverganger før reguleringen mot «økonomisk doping» trer i kraft.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): I går vedtok styret i det europeiske fotballforbundet (UEFA) president Michel Platinis «finansielle fair play-plan», som blant annet er designet for å unngå røde tall i europeiske klubber.

– Vi har utarbeidet et økonomisk fairplaykonsept i tett samarbeid med klubbene. Vår hensikt er ikke å straffe dem, men å beskytte dem, sa Platini i går om det som anses som en stor triumf i kampen mot «økonomisk doping».

Planen skal iverksettes i flere faser. Fra 2011 blir det ulovlig å skylde andre klubber, spillere eller skattemyndigheter penger. Fra 2012 krever UEFA at klubbene ikke går i underskudd.

Og fra 2014 har fotballforbundet nå mulighet til å utestenge de som driver med røde tall, fra europeiske klubbturneringer.

Har to år på seg

Planen setter krav til dramatiske endringer i en lang rekke toppklubber. Rundt halvparten av Europas ledende klubber driver nå med underskudd.

Ikke minst reduserer den handlefriheten til eiere som Chelseas Roman Abramovitsj og Manchester Citys Sjeik Mansour.

Siden Mansour overtok City i 2008, har klubben brukt enorme summer på spillerkjøp og lønninger med sikte på å etablere seg som en stormakt i engelsk og europeisk fotball.

I klartekst betyr de nye reguleringene at klubben har to år på seg til å bygge spillerstallen som trengs for å nå målet, før metodene må endres drastisk.

Ønsker Dzeko og Silva

City har som mål å kjempe om Premier League-tittelen allerede neste sesong, og er i full gang med jakten på nye spillere.

I dag melder flere engelske aviser at de forbereder bud på Wolfsburgs bosniske målmaskin Edin Dzeko og Valencias kreative midtbanespiller David Silva.

The Guardian anslår at de to til sammen vil koste 650 millioner kroner. Men City, som mistet Champions League-plassen for kommende sesong til Tottenham, får kamp om både årets toppscorer i Bundesliga og Spanias midtbanemann.

City skal også ha satt av 470 millioner til kjøp av James Milner fra Aston Villa og Mikel Arteta fra Everton. Villa har avslått et bud på 190 millioner for Milner, men City skal være trygge på å få ham til slutt.

Tidligere har Roberto Mancinis lag sikret seg den tyske landslagsforsvareren Jerome Boateng fra Hamburg.

Personvernpolicy