Utrykning i Lofoten tre ganger på én kveld

Fikk mye å gjøre ikveld: Redningshelikopteret i Bodø. Foto: Scanpix
Fikk mye å gjøre ikveld: Redningshelikopteret i Bodø. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sea King-helikopteret i Bodø måtte tre turer ut til Lofoten for å redde turister torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Turistene fikk problemer i fjellet.

– Det første oppdraget var torsdag morgen. Det var en gruppe på fem personer som hadde havnet i terreng som var litt for bratt for dem ved Reine lengst ute i Lofoten. En av dem hadde skadet seg, så hun ble fløyet til sykehus i Bodø med lettere hodeskader og mulig brudd i hånden. Også de andre i gruppen ble tatt med inn til Bodø, sier vakthavende redningsleder ved Hovedredningssentralen Nord-Norge, Olav Bjørgaas, til NTB.

Den andre gangen helikopteret måtte ut, var det for å redde to svenske ungdommer som hadde satt seg fast ved Steintinden i nærheten av Stamsund.

– Der var forholdene betydelig mer komplisert, og vi måtte ha hjelp fra klatregruppa i Svolvær. De to vi hentet ned var ikke skadd, men hadde ikke mulighet til å komme seg ned på egen hånd, sier Bjørgaas.

Rett før klokka 17 fikk Hovedredningssentralen melding om at en kvinne hadde skadet foten under en tur til den 1.000 meter høye Vågakallen i Vågan kommune. Hun ble brakt til sykehus i Svolvær, men skadene skal ikke være alvorlige.