PFU-nei til Märtha

Märthas PFU-klage rettet mot en journalist som oppsøkte engleskolen fikk ikke gehør. (Foto: Scanpix)
Märthas PFU-klage rettet mot en journalist som oppsøkte engleskolen fikk ikke gehør. (Foto: Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Pressens faglige utvalg (PFU) avviste torsdag prinsesse Märthas klage på at en journalist fra Bergensavisen deltok under et kurs på prinsessens engleskole.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

PFU konkluderte med at saken var i offentlighetens interesse og ga ikke prinsesse Märtha medhold i klagen, skriver Journalisten.

I februar ble det kjent at Bergensavisens journalist Linda Nilsen deltok på kurs i regi av prinsesse Märthas Astarte education. Det førte til at skolen klaget avisen inn for PFU fordi premissene ikke var klargjort, og at Astarte mente de hadde krav på samtidig imøtegåelse.

Torsdag vurderte PFU klagen og fant at avisen ikke hadde brutt med god presseskikk.Det ble lagt vekt på at arrangørene fikk svare for seg, at de andre deltakerne var blitt anonymisert og at saken var nøkternt skrevet.

– I dette tilfellet var det vanskelig å bruke normale journalistiske metoder, siden Astarte i uvanlig grad har stengt pressen ute og deltakerne har vært ordknappe. For å gi et rett bilde av hva som skjer, trenger vi en nøytral observatør for å komme inn og formidle det som skjer – det mener jeg BA gjør her, sier PFU-leder Odd Isungset. (©NTB)