The Flaming Lips til Øya

I august kan Wayne Coyne sveve over Øya i sin gjennomsiktige ballong. Her fra en konsert i Los Angeles i 2008. (Foto: Scanpix)
I august kan Wayne Coyne sveve over Øya i sin gjennomsiktige ballong. Her fra en konsert i Los Angeles i 2008. (Foto: Scanpix)

De surrealistiske livefavorittene klare for Oslo-festivalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag 13. august ligger an til å bli en lykkedag for mange musikkfans. Da står Oklahoma-bandet på scenen på Øya-festivalen, som et forhåpentligvis levende bevis på at alder ikke trenger å være hindring for kreativ nysgjerrighet.

Med Wayne Coyne i spissen viste nemlig The Flaming Lips med fjorårets album «Embryonic» at gruppa fortsatt er i utvikling, 26 år etter den spede undergrunnsstarten og ti år etter det kommersielle gjennombruddet med «The Soft Bulletin» og oppfølgeren «Yoshimi Battles The Pink Robots».

Ballongdansen

Den psykedeliske lekenheten som preger The Flaming Lips på plate blir gjerne ytterligere forsterket på scenen, med frivillige fans som på scenen svetter seg igjennom konserter i dyrekostymer og klovnedrakter mens Wayne Coyne utforsker sitt surrealistiske univers. Som blant annet kan innebære at han «vandrer» over publikum i en stor gjennomsiktig ballong, mens flere andre fargerike ballonger danser sin vei over folkehavet.

Sist The Flaming Lips spilte i Oslo var på Rockefeller vinteren 2003, mens siste norgesbesøk var sommeren 2007, hvor Wayne Coyne og kompani fascinerte festivalpublikummet på Lost Weekend og Down On The Farm.

Robyn og Specials

Blant andre artister som spiller på Øya samme dag som The Flaming Lips finner vi Robyn, Specials, John Olav Nilsen & Gjengen, La Roux, Field Music og Susanne Sundfør.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus