Amerikaner døde i båtulykke

Det var en amerikansk sivilist som døde i RIB-ulykken ved Holmestrand onsdag ettermiddag. Foto: Peder Gjersøe / SCANPIX
Det var en amerikansk sivilist som døde i RIB-ulykken ved Holmestrand onsdag ettermiddag. Foto: Peder Gjersøe / SCANPIX
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forsvaret opplyser torsdag at det var en amerikansk statsborger som omkom under båtulykken utenfor Holmestrand onsdag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ulykken inntraff rett før klokken 16 onsdag, under en demonstrasjon av en såkalt RIB, en hurtiggående båt med fast skrog og oppblåsbare pontonger. Sju personer fikk lettere skader i ulykken, blant dem tre norske offiserer og fire utenlandske statsborgere, opplyser Forsvaret.

Var sivilist

– Det er foreløpig ikke helt klart hvordan ulykken skjedde. Vi arbeider nå med å få den nødvendige oversikten over situasjonen, sier oberstløytnant Bent-Ivan Myhre ved kommunikasjonsenheten i Forsvarsdepartementet.

Den omkomne amerikaneren var sivilist, og han var i Norge i forbindelse med et samarbeid om de nye speedbåtene med Forsvarets logistikkorganisasjon.

De pårørende var torsdag morgen ennå ikke varslet.

Havnet i sjøen

Forsvaret har to RIB-er med i den internasjonale operasjonene mot sjørøvervirksomheten i Adenbukta. Båten som havarerte onsdag var inne til test for de norske spesialstyrkene.

Det var ti personer ombord i det hurtiggående militærfartøyet. Seks av dem havnet i vannet. Alle ble raskt plukket opp igjen.

Fem personer er fraktet til sykehuset i Vestfold med skader. De ble alle skrevet ut torsdag morgen.

De er i alderen 31 til 44 år og opplyses å bare ha fått lettere skader.