Amerikaner døde i båtulykke

Det var en amerikansk sivilist som døde i RIB-ulykken ved Holmestrand onsdag ettermiddag. Foto: Peder Gjersøe / SCANPIX
Det var en amerikansk sivilist som døde i RIB-ulykken ved Holmestrand onsdag ettermiddag. Foto: Peder Gjersøe / SCANPIX
Forsvaret opplyser torsdag at det var en amerikansk statsborger som omkom under båtulykken utenfor Holmestrand onsdag ettermiddag.

Ulykken inntraff rett før klokken 16 onsdag, under en demonstrasjon av en såkalt RIB, en hurtiggående båt med fast skrog og oppblåsbare pontonger. Sju personer fikk lettere skader i ulykken, blant dem tre norske offiserer og fire utenlandske statsborgere, opplyser Forsvaret.

Var sivilist

– Det er foreløpig ikke helt klart hvordan ulykken skjedde. Vi arbeider nå med å få den nødvendige oversikten over situasjonen, sier oberstløytnant Bent-Ivan Myhre ved kommunikasjonsenheten i Forsvarsdepartementet.

Den omkomne amerikaneren var sivilist, og han var i Norge i forbindelse med et samarbeid om de nye speedbåtene med Forsvarets logistikkorganisasjon.

De pårørende var torsdag morgen ennå ikke varslet.

Havnet i sjøen

Forsvaret har to RIB-er med i den internasjonale operasjonene mot sjørøvervirksomheten i Adenbukta. Båten som havarerte onsdag var inne til test for de norske spesialstyrkene.

Det var ti personer ombord i det hurtiggående militærfartøyet. Seks av dem havnet i vannet. Alle ble raskt plukket opp igjen.

Fem personer er fraktet til sykehuset i Vestfold med skader. De ble alle skrevet ut torsdag morgen.

De er i alderen 31 til 44 år og opplyses å bare ha fått lettere skader.

Annonse
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus