Tidligere Liverpool-eier ber amerikanerne selge klubben

- SELG KLUBBEN: David Moores solgte Liverpool til George Gillett (f.v.) og Tom Hicks i 2007. Nå angrer han dypt. Foto: Dave Thompson, AP
- SELG KLUBBEN: David Moores solgte Liverpool til George Gillett (f.v.) og Tom Hicks i 2007. Nå angrer han dypt. Foto: Dave Thompson, AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Angrer på salget til Hicks og Gillett. Beskjeden til eierduoen: – Ikke la supporterne lide lenger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(ABC Nyheter): – Jeg angrer dypt på at jeg solgte klubben til George Gillett og Tom Hicks. Jeg tror at de i beste fall har bitt av mye mer enn de kan tygge.

Det skriver tidligere Liverpool-eier David Moores i et brev som ble publisert i The Times i dag.

Moores var mannen som solgte Liverpool til duoen George Gillett og Tom Hicks i 2007.

– Supporterne har måttet tåle nok

Amerikanerne – forhatt av fansen – har påført klubben en gjeld som ifølge Times har nådd 351 millioner pund, rundt 3,3 milliarder kroner.

Neste sesong går Liverpool glipp av store inntekter i fraværet av Champions League-spill. Etter sesongens syvendeplass i Premier League er det store behov for å styrke spillerstallen. Og det trengs midler for å finansiere det planlagte nye stadionet i Stanley Park.

I april la Hicks og Gillett offisielt klubben ut for salg.

Nå ber Moores dem om å få det gjennomført så fort som mulig.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ikke la supporterne lide lenger Gud vet at de har måttet tåle nok. Lytt til tilbud, sett en realistisk pris, gjør det mulig. La klubben gå. Det ville være et tegn på styrke, ikke svakhet, skriver han.

– Solgte klubben i god tro

Moores, som har vært Liverpool-fan hele livet, fikk ifølge The Guardian 89 millioner pund, tilsvarende 840 millioner kroner, for sin andel på 51 prosent ved salget i 2007.

Han har fått kritikk for ikke å ha sjekket Gillett og Hicks godt nok før han solgte dem klubben.

I brevet innrømmer han ærlige feil, men insisterer at han ikke føler noe behov for å renvaske seg selv. At han lette etter en «fantasiinvestor, en (eller en familie av) velstående og ekte Liverpool-tilhenger(e) med evnen til å gjøre drømmer til virkelighet» – og at han solgte klubben i god tro.

– Tilbudet vårt var tydelig. Dokumentet garanterte at klubben ikke skulle påføres gjeld, og at betydelige summer skulle bli gjort tilgjengelig for å styrke spillerstallen og for det nye stadionet.

Han skriver at Gilletts tidligere affærer ble nøye undersøkt, at de stolte på ham, og at de tok hans forsikringer om Hicks for god fisk.

– Kunne vi gjort mer? Sannsynligvis, men med under de omstendighetene, med den tidsrammen – sannsynligvis ikke.