Bare må ha mer

Mon tro om han er en engel?
Mon tro om han er en engel?
Artikkelen fortsetter under annonsen

Steve Mason har laget et uhyre melodiøst og vakkert album utstyrt med vinger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Steve Mason: Boys OutsideSteve Mason: Boys Outside

(ABC Nyheter): Skotten Steve Mason, mest kjent som frontfigur i The Beta Band, er etter mange år i skyggene tilbake med sitt første soloalbum, «Boys Outside».

Et uhyre vakkert album bygd opp rundt enkle og effektfulle elektroniske beat og gitarer i alle former. Mason har rett og slett laget et elektronisk ladet soulalbum du neppe vil høre maken til i år.

Melodiøst og deilig

At samtlige elleve låtene ble unnfanget kun ved hjelp av en kassegitaer, er med på å tilføre musikken et folkinspirert touch som sammen med de elektroniske virkemidlene gir albumet et særpreg du garantert ikke finner hos mange andre artister.

Når jeg hører på «Boys Outside» dukker umiddelbart artister som Blue Nile, Julian Cope, Pete Shelley (The Buzzcocks) og Peter Gabriel opp i bevisstheten.

Det låter i hele tatt veldig britisk, selv om hjernen min nå og da også henter fram bilder av amerikanske Stan Rigdway. Skjønt amerikansk; hans eneste hit så langt, «Camouflage», rulet i Britannia, ikke i USA.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men best av alt; «Boys Outside» er, om man tar tiden litt til hjelp, et uhyre melodiøst og vakkert album. Noe den delikate og tidvis luftige produksjonen må ta mye av æren for.

At låter som «All Come Down», «Let Her Down» og «Stress Position» har vinger, er, om jeg legger godviljen til, ingen illusjon.

Noe som underbygges av det faktum at min yngste datter ropte «Se, en engel! » samtidig som hun pekte mot vinduet da jeg spilte «Boys Outside» her forleden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gjør deg avhengig

Okke som, musikken som svever ut fra høytalerne er, med eller uten vinger, av det lavmælte, men like fullt storslåtte slaget. Noe som igjen har medført at jeg har klart kunststykket å bli avhengig av enkelte av låtene på skiva.

For når jeg hører «Am I Just A Man», «The Letter», «Stress Position» og tittelsporet, blir jeg totalt hekta. Hvilket betyr at jeg kommer til å slite med å få «Boys Outside» ut av systemet.

Sagt med andre ord: Steve Mason har laget et album som oser av kvalitet og overskudd, et album musikkelskere verden over også bør bli avhengig av.

Hvorfor? Fordi de fortjener det, så klart!