U2 trekker seg

For et par uker siden feiret Bono fylte 50. Nå må han avlyse U2-turné grunnet dårlig rygg. (Foto: Scanpix)
For et par uker siden feiret Bono fylte 50. Nå må han avlyse U2-turné grunnet dårlig rygg. (Foto: Scanpix)

Bonos ryggtrøbbel tvinger U2 til å avlyse Glastonbury-konsert og utsette 360-turné.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Neste uke skulle U2 ha innledet den nordamerikanske delen av sin 360° -turné, og om en måned skulle kvartetten gjort noe så sjeldent som en festivalkonsert, på Glastonbury-festivalen i England.

Nå blir ingenting av dette av, etter at Bono fredag måtte igjennom en ryggoperasjon.

Operert fredag

Skaden oppsto i forrige uke, under forberedelsene til turnépremieren i Salt Lake City 3. juni, og Bono fløy i all hast til ryggspesialister i München for operasjon. Men i dag kom meldingen fansen fryktet: U2 må utsette de 16 konsertene i USA og Canada til neste år, samtidig som bandets første opptreden på Glastonbury-festivalen (helgen 25-27. juni) også går i vasken.

- Jeg er knust. Vi ville så gjerne til Glastonbury for å gjøre noe helt spesielt at vi til og med skrev en sang spesielt for den festivalen, sier Bono i en pressemeldning på bandets hjemmeside.

Uklart om Europa

Hvor lang tid det vil ta før Bono igjen kan stå på scenen går ikke fram av pressemeldingen, men foreløpig er det i hvert fall ikke kommet noen uttalelser om at også sensommerens Europa-turné står i faresonen. Den skal etter planen starte i Torino 6. august, med sluttstrek i Roma to måneder seinere.

Turnélista kommer heller ikke denne gang innom Norge, med Horsens i Danmark (15. og 156. august) og Helsingfors (20. og 21. august) som nærmeste stopp.

360°-turnén startet i fjor, da med to konserter i Göteborg som de eneste i Skandinavia.

Personvernpolicy