Tabbetull i pinserunden

Håkon Opdal var ikke heldig da han scoret selvmål. Brann tapte 0-2 mot Hønefoss. Foto: Scanpix.
Håkon Opdal var ikke heldig da han scoret selvmål. Brann tapte 0-2 mot Hønefoss. Foto: Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den som tabbet seg ut i eliteseriens 13. runde var iallfall ikke alene. Pinsefotballen ble preget av pinlige tabber.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aller verst gikk det utover Brann. Bergens stolthet er i ferd med å rakne helt, og tilværelsen uten trener Steinar Nilsen kunne ikke fått en verre start.

Ikke mer enn seks minutter var spilt da Håkon Opdal leverte en tabbe av de sjeldne i oppgjøret mot Hønefoss. Den landslagsaktuelle keeperen slo en corner rett i nettmaskene. Fortvilet ble Opdal stående igjen, men minutter senere skulle det bli en ny synder.

Bjørnar Holmvik ville ikke være stort dårligere. Han headet ballen vakkert i mål, men jubel ble det lite av, for Holmvik headet ballen forbi sin egen keeper til 2-0-ledelse for Hønefoss.

Brukte hånden

I Ålesund tegnet Joel Riddez seg på tabbelisten. Strømsgodset-forsvareren brukte like godt hånden og slo ballen i eget nett.

Publikummerne i Kongsvinger ble også servert tabber. Molde-keeper Jan Kjell Larsen dummet seg ut. Olav Tuelo Johansens skudd fra om lag 30 meter var en markkryper uten kraft, på vei utenfor mål.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Larsen kastet seg over ballen, og klarte å fomle den over streken. Like direkte involvert var ikke Thomas Holm. Han fikk ballen kastet til seg av Jan Kjell Larsen, men ga den fra seg upresset like utenfor 16-meteren.

Carl-Erik Thorp takket for gratissjansen, og satte inn 2-0 til Kongsvinger. Larsen var også uheldig involvert i 0-3-målet. Molde-keeperen slo et innkast fra Kim Holmen i tverrliggeren, og Adam Güven satte ballen i nettet.

Jarstein svartnet

Kronen på tabbeverket kom i Stavanger. Viking – Rosenborg var spart for merkeligheter i 92 minutter, men så viste Rune Almenning Jarstein seg fram.

Han svartnet mot gamleklubben og dyttet Trond Olsen i bakken i feltet.

Det hele ble svært komisk. Ballen var i spill på midtbanen, men plutselig begynte Rosenborg-spillerne å løpe vekk fra ballen, og mot Viking-feltet, der det var blitt dømt straffespark.

Steffen Iversen satte sikkert inn målet som ga RBK 2-1-seier. (©NTB)