Brannrammet kjemikalietanker slept til Kristiansund

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det brøt natt til mandag ut brann om bord i kjemikalietankeren Onarfjell nordvest for Smøla. Ingen personer ble alvorlig skadd, og det er ikke fare for utslipp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ved 9.45-tiden la skipet til kai i Kristiansund, etter å ha blitt slept av supplybåten Havila Mercury.

– Mannskapet på 13 er brakt til Kristiansund sykehus med røykskader etter å ha inhalert røyk fra inventaret. Noen er ifølge sykehuset lettere skadd, mens noen har moderate skader, sier politioverbetjent Sigvart Sivertsen i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB.

I mannskapet på 13 er det én nordmann og tolv filippinske statsborgere.

Nordvest for Smøla

Hovedredningssentralen (HRS) Sør-Norge fikk melding om brannen klokka 0.40 natt til mandag.

Den panamaregistrerte tankeren befant seg da nordvest for Smøla. En fiskebåt i området var først til stedet.

– Fiskebåten var en veldig viktig bidragsyter fordi kontakten gikk via fiskebåten. Den sto også for en del av evakueringen av mannskapet på 13, sammen med en supplybåt som kom til, sier vakthavende redningsleder Cecilie Øversveen ved Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I ballast og gassfri

Til sammen fire skip nådde fram til kjemikalietankeren, opplyser Kjetil Aasebø, vakthavende i Kystverkets beredskapsvaktlag.

– Vi har fått kopi av fraktbrevet, og det viser seg at tankeren gikk i ballast og at den var såkalt gassfri. Samtidig hadde den 45 tonn bunkersolje og åtte tonn diesel om bord, forteller Aasebø til NTB.

Tankeren, som tilhører rederiet Onarheim, ble mandag formiddag slept til Vestbase i Kristiansund. Det ulmet fortsatt da tankeren var under slep, men ifølge Kystverket er det ikke fare for forurensning.

Etterforskes

Årsaken til brannen er så langt ikke kjent. Brannvesenet var mandag formiddag om bord i skipet, før politiets etterforskere fikk slippe til.

– Vi vil etterforske brannen, gjennom tekniske undersøkelser og avhør av mannskapet når de er skrevet ut fra sykehuset, forteller politioverbetjent Sigvart Sivertsen. (©NTB)