Nordmann savnet i Afghanistan

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 38 år gammel norskafghaner er meldt savnet i Afghanistan. Familien frykter at han kan ha vært om bord i flyet som styrtet utenfor Kabul 17. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen som er norsk statsborger med afghansk opprinnelse, skulle etter planen fly til Kabul samme dag. Det er familien hans i Norge som har meldt ham savnet, melder NRK.no.

Alle 43 som var om bord i flyet som styrtet i Shakar Darah-fjellene, 20 kilometer fra hovedstaden Kabul 17. mai, er antatt omkommet. Blant passasjerene var det en person med likelydende navn som den savnede norsk-afghaneren.

– Utenriksdepartementet er kjent med opplysningene, men kan ikke slå fast at de to er samme person, sier underdirektør Ragnhild Imerslund i UD til NRK.

– Det er en nordmann som er meldt savnet, og ting kan tyde på at han var på dette flyet siden det var en passasjer med samme navn om bord. Vi kan likevel ikke bekrefte at dette var en norsk statsborger fordi passasjerlistene ikke inneholder statsborgerskap, legger hun til.

Flyulykken skjedde i 4.300 meters høyde. Vrakdeler er spredt utover et stort område.

– Det kan ta alt fra et par dager til flere uker å finne de omkomne. Det kan også bli vanskelig å identifisere dem, siden Afghanistan har begrenset ekspertise på dette området, sier Imerslund.