Clinton krever tilgang til kinesiske markeder

USAs utenriksminister Hillary Clinton er på besøk i Kina. Hun krever åpen og fri konkurranse på det kinesiske markedet. Foto: REUTERS / Aly Song / SCANPIX
USAs utenriksminister Hillary Clinton er på besøk i Kina. Hun krever åpen og fri konkurranse på det kinesiske markedet. Foto: REUTERS / Aly Song / SCANPIX

Kina må åpne sitt marked for amerikanske selskaper, mener USAs utenriksminister Hillary Clinton.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– For at handelen skal fungere i en hvilken som helst økonomi, og for at den skal produsere de godene vi vet den kan produsere, må det være et marked med like vilkår hvor nasjonale og internasjonale selskaper kan konkurrere fritt og åpent, sa Clinton da hun var på besøk i finansbyen Shanghai i Kina søndag.

Ifølge Clinton er det avgjørende at regler og standarder vedtas på en åpen måte, og at selskaper ikke utsettes for diskriminering.

– Amerikanske selskaper ønsker å konkurrere i Kina. De ønsker å selge varer som er produsert av amerikanske arbeidere, til kinesiske forbrukere i et marked med stigende inntekter og stigende etterspørsel, sa hun.

– Det vi ønsker, er en vinn-vinn-situasjon for våre to land, sa Clinton.

Mandag og tirsdag skal Clinton og USAs finansminister Timothy Geithner holde samtaler med politiske ledere i Kinas hovedstad Beijing. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus