Åpen for alle - alltid

- Norge kan vinne igjen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Didrik Solli-Tangen er akkurat ferdig med sin første gjennomgang av My Heart is Yours i Telenor Arena. Og journalistene lot seg begeistre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Telenor Arena (ABC Nyheter) - Dette var fantastisk. Jeg tror faktisk Norge har en god sjanse til å vinne for andre år på rad, forteller den tyske journalisten Alexander Lohrey til ABC Nyheter etter at Didrik Solli-Tangen har gått av scenen i Telenor Arena etter en svært vellykket gjennomkjøring av My Heart is Yours.

Kledt i mørk dress, med enkel lyssetting, røykbelagt gulv og en tydelig HEART-uttale (etter å ha sunget My HARD is yours i den norske finalen), klarte det norske håpet å begeistre til gåsehud hos mange av de fremmøtte journalistene.

- Gikk kjempebra

- Prøvene i dag gikk kjempebra. Sceneopptredenen er sofistikert. Han gjør en god fremførelse sammen med fem korister som er med på å løfte låta ytterligere og gi den enda mer fylde og pondus. Jeg får gåsehud bare av å snakke om det. Jeg håper stemningen vi kjenner på her også når ut gjennom TV-ruta, oppsummerer Per Michael Andresen i Den Norske Grand Prix-klubben til ABC Nyheter.

Også våre naboer fra Sverige og Danmark mener Norge og Didrik gjør en svært god figur i årets konkurranse.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Virkelig god

- Den er virkelig god. Det var ikke min favoritt fra norsk Melodi Grand Prix, men jeg liker sangen bedre og bedre. Jeg tipper topp fem. Kanskje enda høyere, sier Eurovisjons-fan Anders Jønderup fra Danmark.

- Jeg liker den godt. Den er pompøs og mektig. Dessuten er det jo en svenske (Fredrik Kempe red.anm.) som har laget den. Men den hadde vært fin uansett. Jeg spår topp 10 kanskje topp fem, forteller Nina Andrén som jobber freelance for Sveriges Radio.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hennes kollega, Kris Bowell, er imidlertid litt mer lunken i sin vurdering.

- Dette er ikke min kopp te, til det er den litt for tradisjonell. Visst er det velgjort og bra fremført, men det tiltar meg ikke. Dessuten mener jeg det er uhelig at han starter som nummer tre. Hadde dere vært sist, kunne dere ha vunnet. Nå spår jeg en plassering blant de 10 beste.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forandringer

Det var den 6. februar 2010 at Didrik Solli-Tangen vant den norske finalen i Oslo Spektrum. Siden den gang har han altså øvd på engelskuttalen og byttet ut fiolinene med et kor.

Ettersom Norge vant Eurovision Song Contest i fjor, er vi i år direktekvalifisert til finalen 29. mai. Kanskje kan det være gunstig for Norge, som har en letthåndgripelig låt som mange mener ikke bør høres på for ofte.

I finalen starter Norge rett etter det spanske bidraget, Algo Pequenito, som også høstet mye applaus på prøvene i dag. En spansk journalist ABC Nyheter var i kontakt med, frykter den norske konkurrenten.

- Dette er en sterk ballade, og jeg tipper den blant de fem beste. Jeg hører på den i bilen hver dag, sier han.

Tilbakemeldingen fra den russiske fotografen Kristina Koroleva var også svært positiv.

- Han ser så bra ut på scena og låten er så sterk at jeg er redd den skal få meg til å begynne å gråte. Det eneste negative jeg kommer på er at han ser mye eldre ut enn det han er, forteller Koroleva.