Har Sieneke funnet vinneroppskriften?

Stemmen er endelig friskmeldt for nederlandske Sieneke. Låten hennes, Ik ben verliefd er den store gladlåta i årets Eurovision Song Contest. Foto: Sara Johannessen / Scanpix.
Stemmen er endelig friskmeldt for nederlandske Sieneke. Låten hennes, Ik ben verliefd er den store gladlåta i årets Eurovision Song Contest. Foto: Sara Johannessen / Scanpix.

Enten har Nederland funnet vinneroppskriften til årets Melodi Grand Prix, eller så har de bommet totalt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Telenor Arena (ABC Nyheter): Ik ben verliefd (Jeg er forelsket), synger 18-år gamle Sieneke Peeters som er Nederlands store håp i årets Eurovision Song Contest.

Den dansebandaktige tivolilåten, ikke helt ulik Fugledansen, var av mange dømt nord og ned på forhånd. Men etter øvelsene på Telenor Arena - og uttallige gjennomlyttinger, har flere og flere fått øynene opp for den smilende attenåringen.

Ik ben verliefd
har på kort tid blitt en av de store humørsprederne i konkurransen.

Allsangpotensialet er betydelig og smilene sprer seg når Sieneke setter i gang med sin lystige sang og sine enkle dansetrinn. Plutselig har Nederland blitt en utfordrer å regne med.

- Vi har sett samme tendens i Nederland. Til å begynne med var media kritiske og syntes ikke låten var noe særlig. Men nå virker det som om ting har snudd. Nå topper Sieneke hitlistene, forteller den nederlandske journalisten Ilvy fra nyhetsbyrået ANB til ABC Nyheter.

Stemmen tilbake

Lørdag formiddag hadde Sieneke Peeters sin andre gjennomgang før hun skal ut i den andre semifinalen torsdag 27. mai. Den halvtimes lange prøven var vellykket, og det var ingen ting som tydet på stemmeproblemer etter influensaen som nylig slo henne ut.

- Jeg fikk beskjed fra legen min om at jeg måtte holde meg i ro og ikke bruke stemmen. Men nå har jeg blitt helt bra, og stemmen er tilbake slik den skal være, fortalte en smilende Sieneke på pressekonferansen etter lørdagens prøver.

Smurfesang

Sangen Ik ben verliefd, skrevet av Pierre Kartner - mannen bak alle smurfelåtene, har blitt kritisert for å være for gammelmodig og avlegs. Og Sieneke selv har måttet tåle mange slengbemerkninger for å se ut som en førtiåring på scenen.

Etter den nederlandske finalen ble imidlertid både stylist og frisør sparket, og Sieneke har nå fått nye medhjelpere som skal hjelpe henne til å se ut som den blide attenåringen hun er.

- Det er en veldig lystig sang og jeg er en veldig blid person, så dette passer bra, forteller hun.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus