Nilsen felt av mange nedturer

Steinar Nilsen avslutter samarbeidet med Brann. Foto: Scanpix.
Steinar Nilsen avslutter samarbeidet med Brann. Foto: Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Steinar Nilsen slutter som trener i Brann. Rune Skarsfjord og Patrik Hansson leder sportsklubben i bortekampen mot Hønefoss 2. pinsedag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er ikke bitter etter det som har skjedd. Jeg hadde ikke lyst til å gå fra denne jobben, men nå er det blitt slik. Etter mange nedturer og noen oppturer ble vi enig om å gå hver til vårt, sa Nilsen på en pressekonferanse lørdag.

Brann bekreftet lørdag at Nilsen forlater klubben. «Partene er enig om at det ikke lenger er grunnlag for samarbeid», het det i en melding på klubbens nettsted www.brann.no.

Det ble oppstyr da Nilsen ikke ledet Branns trening fredag. Bergensavisen meldte fredag kveld at 38-åringen hadde trukket seg fra trenerjobben. Dette avviste Nilsen senere, men lørdag kom bekreftelsen på at samarbeidet mellom den tidligere Italia-proffen og Brann avsluttes etter såkalt «gjensidig enighet» – som det heter på fotballspråket.

– Vi er blitt enig med Steinar Nilsen om en kompensasjon for å avslutte samarbeidet i sportsklubben Brann som jeg tror begge parter vil være fornøyd med, sier fungerende daglig leder Lars Moldestad til TV 2 Sporten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brann-spillerne har vært kritisk til Nilsens lederstil. Flere har ment at kvaliteten på treningene kan bli bedre. De skal ifølge lokalavisene også hatt sine tvil om den tidligere Tromsø-trenerens trenerkompetanse. Steinar Nilsen stiller høye krav til seg selv, og naturlig nok også til spillerne. Da kan det lett bli konflikt når du skal håndtere det som blir omtalt som en sterk spillergruppe.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Steinar Nilsen er ferdig i Brann

Tidligere gulltrener Mons Ivar Mjelde opplevde noe av det samme i 2008. Steinar Nilsen ledet Brann til femteplass i serien sist sesong. I cupen ble rødtrøyene slått ut i kvartfinalen. Denne sesongen har det gått enda tyngre. Bergenserne ligger på 13.-plass i serien, mens det i midtuken ble en pinlig cupexit mot tredjedivisjonslaget Fyllingen.

Målløse

Steinar Nilsen spilte i sin tid for Tromsø, Milan og Napoli. Han fikk to A-landskamper for Norge. I to perioder har han vært trener i Tromsø.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I 5 av 12 kamper denne sesongen har Brann gått målløse av banen. Klubben sliter økonomisk og har ikke hatt muskler til å styrke stallen med de spillerne Nilsen måtte ønske seg. Balansen i troppen har vært langt fra optimal. Klubben har også manglet en utpreget goalgetter, mens forsvarsspillet til tider har hanglet.

Tidligere i sesongen har daglig leder Bjørn Dahl trukket seg, mens Roald Bruun-Hansen ble degradert fra å være sportslig leder til å være nestkommanderende i administrasjonen og stedfortreder for daglig leder Lars Moldestad. Nilsen overtok Bruun-Hansens jobb som sportslig leder, men uten at Brann maktet å snu motgangen.

Hvem overtar?

Neste oppgave i serien er Hønefoss 2. pinsedag. Der skal assistenttrener Terje Skarsfjord lede Brann sammen med Patrik Hansson. Det blir en nøkkelkamp skal sportsklubben vinke farvel til eventuell nedrykksstrid. I siste kamp før VM-pausen venter Aalesund i Bergen 6. juni.

Knut Tørum og Arne Sandstø er begge koblet til den ledige trenerjobben på Stadion. Førstnevnte avviste allerede fredag at han er aktuell for Brann, mens Sandstø ikke vil kommentere en mulig trenerjobb i sportsklubben. Sandstø er for tiden trener i Løv-Ham. (©NTB)