Sju overlevde flyulykke i India – 158 døde

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et fly med 166 personer om bord skled av rullebanen under landing i Mangalore i India lørdag. Kun sju personer overlevde ulykken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ifølge de opplysningene vi har fått så langt, er åtte personer reddet og brakt til lokale sykehus i Mangalore for behandling, sa personalsjef Anup Shrivasta i flyselskapet Air India under en pressekonferanse lørdag.

Politiet opplyste senere at én av de åtte, en sju år gammel gutt, døde av skadene han hadde pådratt seg.

Det var et Boeing 737-800-fly som krasjet. Ulykken skjedde tidlig på morgenen da flyet skulle lande på flyplassen utenfor Mangalore i delstaten Karnataka i India.

Flyet skled av rullebanen under landing og pløyde seg deretter innover i et skogområde hvor det ble revet i flere deler og tok fyr.

166 om bord

Ifølge Air India var det 166 personer om bord, hvorav 6 tilhørte besetningen. Flyet tilhørte lavprisselskapet Air India Express og var på vei til Mangalore fra Dubai da ulykken skjedde.

Ifølge indisk politi var det kraftig regn i området, noe som gjorde redningsarbeidet vanskelig.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fjernsynsbilder viste at flyet var delvis brukket i stykker, og røyk steg opp fra vraket. Redningsarbeidere forsøkte å slukke brannen med skum.

Det var kun indiske passasjerer om bord i flyet, opplyste Air India. Mange av dem var indere som arbeider i Dubai. Piloten var fra Serbia.

Kravlet ut av flyvraket

Én av de overlevende, Umar Farooq, sa fra sykesenga at han hørte et høyt smell da flyet traff bakken.

– Deretter dreide flyet mot noen trær ved siden av rullebanen, og kabinen fylte seg med røyk. Jeg ble fanget i noen ledninger, men klarte å kravle meg ut, sa Farooq til fjernsynskanalen NDTV.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge en annen overlevende, Pradeep, gikk det svært kort tid fra flyet traff bakken til det skled av rullebanen.

– Flyet delte seg i to, og vi hoppet ut. Dette skjedde bare noen sekunder etter at flyet landet, sa Pradeep.

Ukjent årsak

Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent, men ifølge indiske tjenestemenn ser det ut til å ha vært en ulykke.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det kom ingen nødsignaler fra piloten. Det vil si at ingen problemer ble indikert i kommunikasjonen mellom pilot og flykontroll, sa direktør V.P. Agarwal i luftfartsmyndigheten i India til lokalt fjernsyn.

Indias justisminister Veerappa Moily fortalte til fjernsynskanalen CNN-IBN at han åpnet en ny rullebane ved Mangalore lufthavn for bare ti dager siden.

Flyet som krasjet lørdag, var ikke mer enn to år gammelt.

Den forrige store flyulykken i India skjedde for nesten ti år siden. Den gang omkom 50 personer da et Boeing 737-200-fly styrtet utenfor byen Patna øst i India. (©NTB)

Foto: ScanpixFoto: Scanpix