– Slutter som Brann-trener

Steinar Nilsen skal ha trukket seg som Brann-trener. Foto: Scanpix
Steinar Nilsen skal ha trukket seg som Brann-trener. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Steinar Nilsen har trukket seg fra jobben som trener i Brann, melder Bergensavisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

38-åringen har forhandlet med Brann-ledelsen om en sluttpakke fredag. Nilsen har fått hjelp av Rune Hauge i forhandlingene. Ifølge BA har Nilsen selv tatt valget om at tiden i sportsklubben er over. Den tidligere Napoli-spilleren trakk seg fredag morgen.

Spillergruppen har vært sterkt kritisk til Nilsen. Den tidligere Tromsø-treneren droppet fredagens Brann-trening, angivelig etter et møte med kapteinsteamet med Eirik Bakke, Håkon Opdal og Hassan El Fakiri.

Les også: Krisen total i Brann

Nilsen ble ansatt som hovedtrener i Brann i november 2008. Han erstattet gulltrener Mons Ivar Mjelde. I 2009 ble Brann nummer fem i serien og røk ut av cupen i kvartfinalen.

Denne sesongen har rødtrøyene slitt. Bergenserne ligger på 13.-plass i serien, bare to poeng foran Hønefoss på nedrykksplass. I cupen ble det pinlig cupexit mot tredjedivisjonslaget Fyllingen i midtuken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere Brann-spillere har ment at kvaliteten på treningen kan bli bedre. De har også hatt sine tvil om Nilsens trenerkompetanse. Steinar Nilsen spilte i sin tid for Tromsø, Milan og Napoli. Han fikk to A-landskamper for Norge. I to perioder har han vært trener i Tromsø.

Sliter økonomisk

Neste oppgave i serien er Hønefoss. Kampen spilles 2. pinsedag, og blir en viktig kamp dersom sportsklubben skal vinke farvel til eventuell nedrykksstrid. 6. juni kommer Aalesund til Bergen. Det er siste seriekamp før VM-pausen.

I 5 av 12 kamper denne sesongen har Brann gått målløse av banen. Klubben sliter økonomisk og har ikke hatt muskler til å styrke stallen med de spillerne Nilsen måtte ønske seg.

Tidligere i sesongen har daglig leder Bjørn Dahl trukket seg, mens Roald Bruun-Hansen ble degradert fra å være sportslig leder til å være nestkommanderende i administrasjonen og stedfortreder for daglig leder Lars Moldestad. Nilsen overtok Bruun-Hansens jobb som sportslig leder, men uten at Brann maktet å snu motgangen.

(©NTB)