1,6 mill. kunder får ikke sett Premier League på TV

TV 2 presenterte sin nye Premier League-satsing i dag. Kun en av tre er sikret å få tilgang på TV-sendingene slik situasjonen er nå.

Erik Thorstvedt (t.v) og Jon Hartvig Børrestad TV 2 Sporten under lanseringen av Premier Leauge-satsingen. (Foto: Morten Holm/Scanpix)
Erik Thorstvedt (t.v) og Jon Hartvig Børrestad TV 2 Sporten under lanseringen av Premier Leauge-satsingen. (Foto: Morten Holm/Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Problemet er at mange av kabel-TV-kundene i dag har avtaler med leveradører som Canal Digital, Get eller Viasat. Ingen av disse har i dag en avtale med TV 2. Distribusjonen vil isteden gå via Riks-TV, Lyse/Altibox og gjennom TV 2s eget nett-TV.

Alternativet er da enten å bytte leverandør eller å koble TVen til PCen og se via nett-TV.

TV 2 har ingen avtaler om distribusjon med noen av de nevnte selskapene, som har minst 1,6 millioner kunder. VG Nett skriver imidlertid i dag at Get er nærmest en avtale, mens situasjonen er mer fastlåst med Telenor og Canal Digital.

Premier Leaue i HD - hele døgnet

Kanalen avslørte i en pressemelding i dag at de vil opprette en egen kanal, TV 2 Premier League HD, som skal sende stoff fra den engelske toppserien 24 timer i døgnet. Her vil det være direktekamper, engelskproduserte magasiner og egenprodusert materiale fra TV 2 Sporten i HD.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det vil også være studiosendinger før, i pausen og etter hovedkampene lørdager, søndager og mandager. Alt vil sendes fra Bergen. Over 300 av sesongens kamper sendes i HD. Kampoppsettet i England er klar den 17. juni. Sendeskjemaet for kanalen vil være klart seks uker før seriestart.

- Vi har kjøpt Premier League-rettighetene fordi vi ønsker å utvide vårt allerede brede tilbud til norske fotballinteresserte. Dette er en stor investering for TV 2, men det er et viktig virkemiddel for å komplettere reklameinntekter med betalinntekter for Mediehuset. Vi tror dette markedet vil vokse framover, og med rettighetene for både engelsk og norsk fotball de kommende tre årene, mener jeg vi er godt rustet til å ta en betydelig del av denne veksten, sier sjefredaktør Alf Hildrum i TV 2.

TV 2-profilene Davy Watne og Mini Jacobsen er vraket og vil ikke være en del av satsingen. Isteden vil de gamle Premier League-spillerne Erik Thorstvedt og Lars Bohinen bidra i tillegg til gamle kjenninger som Øyvind Alsaker, Jon Hartvig Børrestad og Morten Langli, tillegg til NRK P3's Aleksander Schau.

Her er prisene du må betale for å se engelsk fotball

TV 2 Sumo:

Sumo Sport: Kr 229 per måned.

Sumo Sport Gull (Alle TV 2-programmene): Kr 249.

Riks-TV:

Premier League HD: Kr 199.

Premier League HD og TV 2 Sport (med norsk eliteserie): Kr 299.

Altibox:

Fotballpakke med Premier League, fotball-VM og norsk eliteserie: Kr 179.