Gir bort hus

Dette huset og 1,5 millioner kroner kan bli ditt. Foto: finn.no
Dette huset og 1,5 millioner kroner kan bli ditt. Foto: finn.no
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Huset som befinner seg på Gardermoen, er på ikke mindre enn 2.000 kvadratmeter. Den som får tilslaget på huset, får ikke bare et hus, men også 1,5 millioner kroner.

Og haken?

- Haken er at man må ta på seg jobben med å ta ned huset og sette det opp igjen et annet sted, sier Kim Lang, rådgiver innen areal- og eiendomsutvikling ved Oslo Lufthavn til ABC Nyheter.

Ikke noe overskuddsprosjekt

De 1,5 millioner kronene skal redusere utgiftene til nedrigging og transport.

- Nei, man kan ikke forvente å sitte igjen med noe overskudd. Det kommer til å koste mer enn 1,5 millioner kroner – noe annet vil være urealistisk å tro.

- Man må regne med en del jobb i forbindelse med demontering, flytting og oppussing. Men for den rette eieren kan det bli en spennende investering på sikt, sier Lang.

Det er ikke første gang huset er ute på reise. Ifølge Lang ble det demontert og fraktet fra Kongsberg til Gardermoen med førti jernbanevogner i 1913.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det er et gammelt hus med mye historie, så det fortjener å bli godt ivaretatt. Grunnen til at vi gir det bort skyldes at området skal brukes til hangarvirksomhet, sier han.

Mange henvendelser

Annonsen ble lagt ut på FINN i går, og henvendelsene har begynt å strømme inn.

- Vi satte annonsen inn i går. Henvendelsene begynner å komme nå, og i dag har jeg vært ganske opptatt på telefonen.

- Foreløpig er det bare privatpersoner som har henvendt seg, sier han.

Det treetasjers, låvelignende huset på 2160 kvadratmeter står alene i en liten skog og brukes for øyeblikket ikke til noe. I gamle dager ble det brukt til oppbevaring av mat på Kongsberg, deretter som lager for Forsvaret.