Widerøe kansellerer 50 avganger

Widerøe kansellerer 50 avganger bare frem til klokken 15. Foto: Widerøe.
Widerøe kansellerer 50 avganger bare frem til klokken 15. Foto: Widerøe.

Hele luftrommet mellom Bodø og Tromsø er stengt av Luftfartstilsynet. Widerøe kansellerer 50 avganger bare frem til klokken 15.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Området som fredag omfattes av sone 1 og dermed stenges for all ordinær trafikk stenges, er luftrommet over Andøya, Narvik, Bardufoss, Stokmarknes, Evenes og trolig Tromsø, opplyser Avinor.

- Om det vil omfatte flere flyplasser etter hvert, kan jeg ikke svare på, sier fungerende informasjonsdirektør Bjørn Erlandsen ved Luftfartstilsynet til ABC Nyheter.

Les også: Flyene står i nord

50 kanselleringer

Hele luftrommet mellom Bodø og Tromsø er stengt. Dette rammer Widerøes passasjerer hardt.

- Dette er vel det meste vi har opplevd siden det stod på som verst,. Vi må kansellere alle våre ruter mellom Bodø og Tromsø, og frem til klokken 15 i dag, blir det snakk om rundt 50 kanselleringer for vårt vedkommende, sier kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i Widerøe til ABC Nyheter.

- I tillegg har vi sone 2-problematikk på Helgeland og Finnmark, så der kansellerer vi også noe.

- Vil forplante seg

Han råder passasjerer som skal ut å fly til å følge med på nettsidene til Widerøe. Der oppdaterers trafikkinformasjonejn i sanntid.

- Jeg anbefaler også å ta kontakt med flyplassene i forhold til alternativ transport. Det er pinse og folk skal på ferie, så det er viktig med alternativer.

Ifølge pressesjef Sindre Ånonsen i Avinor, vil stengningen også kunne påvirke flyvninger i resten av landet.

- Det vil nok forplante seg og føre til innstillinger og forsinkelser også i resten av landet.

Men Kongsteien tror at de skal kunne gjennomføre trafikken som normalt i sør, til tross for at de er hardt rammet i nord.

- Dessverre begynner vi å få en del rutine på dette, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus