Nord-Korea: – Bevisene er fabrikkerte

Rester av torpedoen som  sørkoreanske etterforskere hevder senket det marinefartøyet Cheonan. Nord-Korea og Kim Jong-II hevder bevisene er fabrikkerte. Foto: REUTERS/SCANPIX
Rester av torpedoen som sørkoreanske etterforskere hevder senket det marinefartøyet Cheonan. Nord-Korea og Kim Jong-II hevder bevisene er fabrikkerte. Foto: REUTERS/SCANPIX
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nord-Korea benekter at det var en nordkoreansk torpedo som senket det sørkoreanske marinefartøyet Cheonan i mars.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sørkoreanske etterforskere og utenlandske eksperter konkluderte nylig med at marinefartøyet etter all sannsynlighet ble senket av en torpedo fra en nordkoreansk ubåt den 26. mars i år. Ifølge dem er det funnet rester av en torpedo som er identisk med den type torpedoer Nord-Korea bruker.

Etterforskernes beviser er fabrikkerte, hevder Nord-Korea.

Les også: USA snakker med FN om Nord-Korea

– Som «bevis» er det kun lagt fram fragmenter og biter av aluminium av ukjent opphav, sier en talsmann for Nord-Koreas komité for fredelig gjenforening av Korea.

Sør-Koreas regjering er ute etter å styrke sin popularitet i befolkningen foran valget den 2. juni og leter etter en unnskyldning for sammen med sine allierte å gå til krig mot Nord-Korea, hevder komiteens talsmann.

Les også: Truer med krig

Ifølge ham er det nå fare for at krig kan bryte ut, og Nord-Korea vurderer nå å bryte all kontakt med Sør-Korea. (©NTB)