Karpe Diem mottok artistpris

Hiphopduoen Karpe Diem opplevde sin andre triumf på en uke i kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)
Hiphopduoen Karpe Diem opplevde sin andre triumf på en uke i kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kulturminister Anniken Huitfeldt delte i kveld ut tidenes første Bendiksenpris.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
FAKTA:

Karpe Diem

Karpe Diem fra Oslo kan smykke seg med over ti års konsertvirksomhet, platinaselgende album, singler og har rykte for å være ett av de sterkeste liveband Norge har sett. Bandet har blant annet mottatt Alarmprisen for debutalbumet «Rett Fra Hjertet»”(2006), samt vunnet Spellemannsprisen for storsuksessen «Fire Vegger» (2008). I april kom de ut med deres tredje studioalbum «Aldri Solgt En Løgn», som de skal turnere med i hele sommer.Albumet ligger i skrivende stund på første plass på den norske albumlisten.

Bendiksenprisen

Bendiksenprisen ble opprettet i 2009, i anledning GramArts 20-års-jubileum, og gis av Kulturdepartementet. Prisen er oppkalt etter nestor i norsk popmusikk, Arne Joachim Bendiksen, som gikk bort i 2009. Bendiksen hadde stor innflytelse i norsk populærmusikk både som sanger, låtskriver og plateprodusent. Prisen skal være et bidrag til en artist som allerede har kommet et stykke på vei i sin karriere, som enten har minst én kommersiell utgivelse eller har konsertvirksomhet av et visst omfang å vise til. Prisvinner velges ut på bakgrunn av aktualitet, fra et vidt spekter av populærmusikalske uttrykk og uavhengig av organisasjonsmessig tilknytning. Bransjen, medlemmer av GramArt og andre har kunnet nominere mulige kandidater til prisen. Bendiksenprisen ble i kveld delt ut for første gang.

Juryen har bestått av: Harald Sommerstad (Minor Majority), Bård Jørgen Iversen (DDE), Askil Holm, Elisabeth Andreassen, Arne Hurlen (Postgirobygget), Bjørn Gunnar Sando (Hellbilies), Maria Haukaas Storeng, Danny Young (Smoke Mohawk) og Per Olav Hoff Mydske.

(ABC Nyheter): I kveld overrakte kulturminister Anniken Huitfeldt en sjekk på 100.000 kroner til Chirag Patel og Magdi Ytreeide Abdelmaguid på GramArts årlige sommerfest. Gutta i Karpe Diem er de første som mottar Bendiksenprisen, som er popartistenes egen pris.

- Veldig stort

– Dette er veldig stort, sier de og legger til: – Vi har nå holdt på i ti år. Å få denne anerkjennelsen fra sine kolleger betyr ekstra mye og er veldig bra å ha i kofferten når vi skal ut på turné med vår nye plate.

Les også: Løp og kjøp

Bendiksenprisen utdeles av landets største interesseorganisasjon for artister, GramArt, og skal bidra til talentutvikling innen norsk populærmusikk. Prisen ble gitt til GramArt av Kulturdepartementet i 2009 i anledning GramArts 20-års-jubileum. Den er oppkalt etter nestor i norsk popmusikk, Arne Bendiksen, som døde i fjor.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Karpe Diem var i år nominert til prisen sammen med Marit Larsen, Shining, Donkeyboy og Susanne Sundfør.

Andre triumf på en uke

På selveste 17. mai skrev den hiphopduoen norsk pophistorie ved å innta førsteplassen på VG-lista med sitt nye album «Aldri Solgt En Løgn». Det har aldri før skjedd at et norsk hiphop-album har oppnådd denne posisjonen på VG-lista.

– Karpe Diem har vist modning og et skjerpet grep om alle elementer i prosessen, fra låtskriving og produksjon, til fremføring på scene og fremtoning i media. Som hitmakere, humørspredere og sjangeråpnere har de plassert seg selv i den absolutte norgeselite. De er fanebærere og holdningsskapende, velformulerte og oser av naturlig selvsikkerhet. Vi synes i tillegg at Karpe Diem deler Arne Bendiksens ånd, visjoner og virke for populærmusikk på norsk, noe som legger en ekstra betydning når vi deler ut denne prisen for første gang, sier styreleder i GramArt, Harald Sommerstad

Magdi og Chirag i Karpe Diem mottar sjekken pålydende 100.000 kroner av kulturministeren. Foto: KulturmeglerneMagdi og Chirag i Karpe Diem mottar sjekken pålydende 100.000 kroner av kulturministeren. Foto: Kulturmeglerne