Fem skadd av lynnedslag i Sandefjord

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Artikkelen fortsetter under annonsen

Til sammen fem personer kan ha blitt skadd i lynnedslaget i Sandefjord sentrum. I tillegg til de tre som først ble brakt til sykehus i Tønsberg, er nå ytterligere to lagt inn til observasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen av de tre som først ble brakt til sykehus skal være livstruende skadd, men tilstanden er ennå ikke avklart. Sykehuset i Vestfold opplyser at alle tre er til behandling.

Like etter klokken 22 torsdag opplyste politiet at ytterligere to personer som oppholdt seg sammen med de tre første hadde fått ubehag i ettertid og var brakt til sykehus for observasjon.

– Truffet direkte

De fem sto i nærheten av en bensinstasjon ved havna i Sandefjord da lynet slo ned like før klokka 20. Ifølge sykehuset skal en av dem ha blitt truffet direkte.

En 43 år gammel mann fra Sandefjord ble først behandlet på stedet. Han er ifølge politiet den som er hardest rammet. Også en kvinne på 49 år og hennes datter på 16 år fra Sandefjord ble kjørt til sykehuset i Tønsberg. Alderen på de to siste som er brakt til sykehus er ikke kjent.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tordenvær

Folk som var på stedet har forklart at det smalt og lyste kraftig fra himmelen.

– Plutselig kom det et vanvittig lysglimt, og jeg så det slå ned i bryggeområdet et sted, forteller Eilif Kiland i Sandefjord til VG Nett.

Uværet kom inn over byen rundt 19.30. Regnet fosset, deretter begynte det å lyne uavbrutt. Meteorologisk institutt opplyser at det var tordenvær flere steder på Østlandet torsdag kveld. (©NTB)