Vil være skogens jomfru

Akkompagnert av dansende trær synger Kristina Pelakova om en slovakisk skog i årets Melodi Grand Prix. Foto: Sverre Bjørstad Graff.
Akkompagnert av dansende trær synger Kristina Pelakova om en slovakisk skog i årets Melodi Grand Prix. Foto: Sverre Bjørstad Graff.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Uansett resultat i Melodi Grand Prix, håper Slovakias Kristina Pelakova at folk fra hele Europa vil besøke skogen hun synger om.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Telenor Arena (ABC Nyheter): Hadde hun vært norsk hadde hun kanskje sunget om Namsskogan eller Østerdalen.

Men for slovakiske Kristina Pelakova er det regionen Horehronie sentralt i Slovakia som gjelder.

Sammen med dansere utkledt som trær håper den vevre 22-åringen at europeiske TV-seere vil la seg trollbinde av både låta Horehronie og skogsregionen med samme navn.

Og skulle hun vinne, er hun ikke redd for at horder av turister skal komme strømmende til regionen. Snarere tvert i mot.

- Nei, det er ikke et problem i det hele tatt. Vi er veldig gjestfrie, så det er bare å komme. Det er en oppfordring, lo hun på pressekonferansen etter andre gjennomgang torsdag.

Stor stjerne

Kristina Pelakova er allerede stjerne i hjemlandet Slovakia etter at hun solgte til platina med debutalbumet i 2007. Og for tiden topper hun listene med den samme låta hun håper skal bringe henne helt til topps i den store eurovisjonskonkurransen i Oslo og Norge.

Da må hun imidlertid kvalifisere seg fra første semifinale først, den 25. mai.

- Prøvene i dag gikk like godt som forrige gang. Jeg føler meg trygg på at dette skal gå bra. Alt er som det skal være, forteller Kristina som har fått spesialdesignet klær til fremførelsen. De skal få henne til å fremstå som skogens jomfru.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Synger på morsmålet

Til forskjell fra de fleste andre deltakerlandene, må artistene som vil være med i slovakisk MGP synge på morsmålet sitt. Om TV-seerne vil oppleve det som et pluss eller minus, får vi først vite tirsdag, der Kristina er fjerde representant ut i den første semifinalen.

Kristina Pelakova er full av lovord om arrangementet og oppholdet i Norge så langt.

- Jeg føler meg hjemme her, og synes på mange måter at Norge minner litt om Slovakia. Den største forskjellen er at vi ikke har hav. Så det er fantastisk å se havet her, smiler hun.