Markant Frp-fall i ny måling

Frp-leder Siv Jensen er ikke bekymret over at partiet faller med over 4 prosentpoeng. Foto: Scanpix / Lise Åserud.
Frp-leder Siv Jensen er ikke bekymret over at partiet faller med over 4 prosentpoeng. Foto: Scanpix / Lise Åserud.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fremskrittspartiet faller 4,3 prosentpoeng i en ny meningsmåling, men det er likevel klart borgerlig flertall.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Frp nærmer seg 20 prosent i målingen som er utført av Opinion for Avisenes nyhetsbyrå. Partiet får en oppslutning på 21,1 prosent, en nedgang på 4,3 prosentpoeng.

Partileder Siv Jensen blir ikke bekymret over tallene.

– Fremskrittspartiet ligger rimelig stabilt på et høyt nivå. Dette er ikke noe dramatisk utslag. Det er lenge igjen til valget, sier hun til ANB.

– Det kan godt være at vi lå litt for høyt forrige gang, sier Jensen.

Høyre går fram 0,8 prosentpoeng til 25,2 prosent. Målingen viser at Høyre og Frp er fire mandater unna de 85 som behøves for flertall på Stortinget. De borgerlige partiene ville imidlertid fått et flertall på hele 99 mandater dersom målingen var valg.

De rødgrønne ville endt opp med 69 mandater, 17 færre enn ved valget i fjor. SV (6,3 prosent) svekkes med 2,7 prosentpoeng, mens regjeringspartnerne Arbeiderpartiet (28,2 prosent) og Senterpartiet (5,4 prosent) går fram.

Ap vokser med 2,2 prosentpoeng, mens Senterpartiet styrkes med 1,4. Målingen viser en marginal nedgang på 0,1 prosentpoeng for Venstre (4,7 prosent) og oppgang på 1,4 prosentpoeng for KrF (5,8 prosent). Rødt styrkes med 0,8 prosentpoeng til 2,1 prosents oppslutning. Gruppen Andre støttes med 1,3 prosent. (©NTB)