Krisen total i Brann

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lille Fyllingen ble for store for Brann i 2. runde i NM. 0-1 mot 3.-divisjonslaget gjør krisen total. Heller ikke Vålerenga maktet å ta seg videre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– En pinlig, begredelig forestilling. Det meste gikk galt. Helt fra oppvarmingen startet var vi på 80 prosent, sa Brann-trener Steinar Nilsen til bt.no.

For Brann imponerte ingen i første omgang og hjemmepublikum ga Fyllingen stående applaus for heltemodig innsats mot eliteserielaget.

Så, ti minutter ut i andre omgang, skulle det gå fra ille til grusomt for Brann da Kristoffer Stephensen skallet inn et strøkent innlegg fra Jørgen Richardsen.

Og selv om Brann fikk flere sjanser etter målet, var det Fyllingen som hadde flest og fortjent tok seg videre til tredje runde.

– Jeg forventer at styret vurderer min stilling etter dette, sa Nilsen til TV 2 etter fadesen.

Brann har ikke vunnet en kamp i eliteserien siden 25. april og ligger helt nede på 13. plass, 17 poeng bak Tromsø. En topplassering i serien synes langt unna. Onsdag gikk cuptoget.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brann var ikke det eneste laget som gikk på en overraskende smell i cupen onsdag. Vålerenga får heller ikke være med på ferden mot Ullevaal etter å ha tapt 2-3 mot FK Tønsberg.

– Fantastisk

– Det er en fantastisk opplevelse for oss, en veldig bra lagprestasjon, sa FKT-trener Tor Thodesen til NTB.

Espen Næss Lund, med fortid i VIF, scoret to ganger før pause, ett på straffe, for 2.-divisjonslaget som gikk til pause med 3-0-ledelse. Også Christian Østli nettet for hjemmelaget.

– Vi ledet fortjent til pause, men 3-0 var kanskje litt i overkant. Jeg er ikke sikker på at vi skulle hatt straffe. Vi var heldige med den.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

VIF-trener Martin Andresen gjorde tre bytter i pausen og fikk betalt med to kjappe scoringer av Mohammed Abdellaoue og Freddy dos Santos da det var spilt en drøy time.

– Vi visste det kom til å bli tøft i annen omgang, og det ble det, men vi fortsatte å spille vårt spill, blant annet med to spisser, og ble belønnet for det og for at Vålerenga ikke stilte med sitt beste lag, sa Thodesen som tidligere har ledet Sandefjord til cupfinalen.

Andresen lykkes i serien, men cupen ble kort for VIF i år.

– Prestasjonen i dag er selvfølgelig ikke god nok. Laget vi stilte med i dag skal være mer enn godt nok til å slå Tønsberg med flere mål. Jeg er forferdelig skuffet, sa Andresen til vif-fotball.no.