Fant ski, anorakk og termos

To ble funnet døde og to er fortsatt savnet og antatt omkommet etter raset ved Jamtfjelltind i Vefsn kommune i Nordland søndag. (Foto: Per Vikan / SCANPIX)
To ble funnet døde og to er fortsatt savnet og antatt omkommet etter raset ved Jamtfjelltind i Vefsn kommune i Nordland søndag. (Foto: Per Vikan / SCANPIX)

Politiet søker i ettermiddag etter de to antatt omkomne i Jamtfjelltind.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet startet i ettermiddag søk i skredet i Jamtfjelltind. Dette ble avgjort etter at en skredekspert fra NGI undersøkte stedet sammen med politiet og fant det trygt å gjøre overflatesøk i et avgrenset område.

Åtte personer ble fløyet inn ved hjelp av helikopter.

På rasstedet fant politiet i ettermiddag en rekke personlig eiendeler som med stor sannsynlighet tilhører de to savnede kvinnene - blant annet ryggsekker, klær, en termos, et sitteunderlag og turproviant, i tillegg til et kamera og en GPS, skriver NRK.no.

– Vi har funnet endel gjenstander som trolig stammer fra rasofrene. Vi starter med å søke i de mest aktuelle områdene. Hvis vi ikke finner dem der, må vi utvide letestyrken etter hvert, sier Fjærli til NRK.no

Søstrene Bjørg Heidi Åkerøy (43) og Therese Mari Åkerøy (29) er fortsatt savnet etter at et turvant følge på åtte personer ble tatt av et 60 meter bredt skred søndag. Den tredje søsteren i familien, Tove Peggy Åkerøy og venninnen Berit Rugeldal, ble funnet omkommet i skredområdet.

- Området det skal letes i er valgt ut ifra hvor det er vurdert som mest sannsynlig å gjøre funn. Ved stedet går en bekk og det er partier med tykke is- og snølag i området. Dersom det blir nødvendig å gå langt inn under tykk masse, vil det ikke bli gjort i dag, opplyser Helgeland politidistrikt i en pressemelding.

Politimesteren opprettholder ferdselsforbudet i det aktuelle området ved Jamtfjelltinden, men opphever det generelle ferdselsforbudet i fjellene i Vefsn.

- Folk advares mot å ferdes i fjellheimen, da det fortsatt er farlige forhold.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus