Slåss for Sugababes-navnet

Sugababes før det gikk helt på styr i 2007. Fra venstre: Amelle Berrabah, Keisha Buchanan og Heidi Range. Foto: Universal Music Group
Sugababes før det gikk helt på styr i 2007. Fra venstre: Amelle Berrabah, Keisha Buchanan og Heidi Range. Foto: Universal Music Group
Artikkelen fortsetter under annonsen

Full krig mellom gammel og ny besetning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Keisha Buchanan var siste som var tilbake fra originabeseningen da hun valgte å forlate Sugababes i fjor.Keisha Buchanan var siste som var tilbake fra originabeseningen da hun valgte å forlate Sugababes i fjor.

(ABC Nyheter): Siste jente ut fra den opprinnelige besetningen i Sugababes, Keisha Buchanan, forlot trioen i fjor, men kjemper nå sammen med Mutya Buena, som forlot gruppen i 2005, for rettighetene til bandnavnet, melder BBC.

- Dette betyr at det er slutt på Sugababes!, uttalte Buena til den britiske statskanalen da nyheten om at Buchanan også hadde forlatt gruppen ble kjent sist høst.

Les også: Forjævlig forvandling

Dagens besetning, som er den fjerde siden starten, teller Heidi Range, Amelle Berrabah og Jade Ewen, mens Mutya Buena mener at det fortsatt er hun som sitter på rettighetene til bandnavnet.

Krever eierskap til navnet

Allerede i fjor vår henvendte hun seg til det felleseuropeiske hovedkontoret for beskyttede varemerkenavn med krav om eierskap til Sugababes-navnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere i år kom likevel albumet «Sweet 7» ut under navnet Sugababes.

Trioens plateselskap Island Records støtter de tre jentene som i dag utgjør besetningen med ønske å beholde navnet. Heid Range, som har vært med i gruppen siden 2001, bekrefter overfor BBC at det er plateselskapet, og ikke Buena som eier navnet.

Dagens utgave består av Amelle Berrabah, Heidi Range og Jade Ewen.Dagens utgave består av Amelle Berrabah, Heidi Range og Jade Ewen.

Men dersom Buena vinner frem med sitt krav, kan det bety at hun vil sitte tilbake med rettighetene til å benytte Sugababes-navnet på fremtidige utgivelser, enten det er snakk om plater, filmer eller bøker.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mener det blir forvirrende

Islands motargumenter er at dersom Buena får rettighetene til å bruke navnet videre, så vil dette være forvirrende for publikum og fans fordi likhetene mellom Sugababes anno 2010 og det Mutya Buena driver med som soloartist er for likt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Buena jobber for tiden med sin andre studioplate, oppfølgeren til «Real Girl» som kom ut i 2007.

Dagens utgave av Sugababes er på sin side i studio og lager det som de hevder og håper vil bli det åttende studioalbum under Sugababes-navnet.

Besetningen i Sugababes har som nevnt vært endret flere ganger siden oppstarten for 12 år tilbake i 1998.

Tidligere medlem Mutya Buena slåss for rettighetene til bandnavnet.Tidligere medlem Mutya Buena slåss for rettighetene til bandnavnet.

Den opprinnelige besetningen talte trekløveret Siobhan Donaghy, Mutya Buena og Keisha Buchanan. Donaghy ble allerede i 2001 erstattet av Heidi Range som fortsatte sammen med de to opprinnelige medlemmene frem til Buena altså valgte å gå ut av gruppen i 2005.

Ingen tilbake

Amelle Berrabah tok deretter hennes plass, og da Keisha Buchanan forlot gruppen for å bli erstattet av tidligere Eurovision-sanger Jade Ewen i fjor, ble den originale besetningen altså totalt skiftet ut.

Albumet som fulgte, Sweet 7, sier også en del om at vi nå har å gjøre med et helt annet band. Ingenting fra Sugababes’ en gang så sjarmerende musikalske utstråling er tilbake.