Carl I. Hagen kritiserer ekssvigersønn etter transeserie

Hagen mener at NRK og ekssvigersønnen har villedet folk ved at TV-serien «Jentene på Toten» fremstiller transer som stakkarslige personer som vi skal synes synd på. (Arkivfoto: Scanpix)
Hagen mener at NRK og ekssvigersønnen har villedet folk ved at TV-serien «Jentene på Toten» fremstiller transer som stakkarslige personer som vi skal synes synd på. (Arkivfoto: Scanpix)

Tidligere Frp-leder Carl I. Hagen går til angrep på sin egen ekssvigersønn for å ha stått fram som transperson etter først å ha fått barn med Hagens datter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er i en kronikk i Aftenposten at Hagen lufter sine meninger. Hagen mener at NRK og ekssvigersønnen har villedet folk ved at TV-serien «Jentene på Toten» fremstiller transer som stakkarslige personer som vi skal synes synd på.

I Hagens tilfelle er det datteren, og barna hun har sammen med ekssvigersønnen, det er synd på, slår den tidligere partiformannen i Frp fast.

Hagen skriver at ekssvigersønnen ikke fortalte til Hagens datter at han var transvestitt før hun var blitt gravid med deres siste barn.

– Han forteller i TV-serien at han visste om sin legning fra han var seks år gammel. Da skulle han ha fortalt min datter om sin legning når deres forhold begynte å bli alvorlig, sier Hagen.

– Informasjonsplikt

Transpersoner har en moralsk plikt til å informere sine nærmeste om sin legning, mener han.

Sexolog og en av Norges første åpne transpersoner, Esben Esther Pirelli Benestad, mener det er feil å pålegge alle transpersoner å informere sine nærmeste om legningen når de går inn i et forhold.

– Veldig mange transpersoner har opp gjennom sitt liv fått høre at de vil vokse legningen av seg. Derfor er det ikke alle som ser det som naturlig å snakke om det som en fremtidig livsstil til potensielle partnere, sier Benestad.

Les også: - Hagen trenger ikke følge reglene

Ingen kommentar

Hagens ekssvigersønn ønsker ikke å kommentere saken før han har fått lest Hagens kronikk.

I kronikken hevder Hagen at hans barnebarn gjennom TV-programmet fikk vite at deres far ønsker en kjønnskorrigerende operasjon.

NRKs kommunikasjonsdirektør Sigurd Sandvin opplyser til Aftenposten.no at NRK vil gå gjennom programmet og Hagens påstander. (©NTB)

Flere nyheter på ABC Nyheters forside.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus