UD: – Farouk Abdulhak har flere pass

Martine Vik Magnussen ble funnet drept i London i 2008. Politiet mistenker Farouk Abdulhak for å stå bak drapet. Foto: Scanpix
Martine Vik Magnussen ble funnet drept i London i 2008. Politiet mistenker Farouk Abdulhak for å stå bak drapet. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I et møte med støttegruppen for Martine Vik Magnussen tirsdag bekreftet UD at drapsmistenkte Farouk Abdulhak har flere pass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Talskvinne Sofie Terkelsen i Støttegruppen for Martine Vik Magnussen var tirsdag i møte med Utenriksdepartementet (UD) for å diskutere arbeidet med å få Farouk Abdulhak utlevert fra Jemen. Abdulhak er mistenkt for å ha drept den 23 år gamle askerkvinnen i London for drøyt to år siden.

– Vi fikk vite i dag at han har flere pass enn vi var klar over. UD jobber systematisk rundt det som er en problemstilling rundt hans muligheter til å flytte på seg, sier Terkelsen til TV 2. Etter at støttegruppen tidligere har gitt klart uttrykk for at de synes UD er passive i saken, sier Terkelsen at de nå er fornøyd.

Britisk politi jobber med å kartlegge hvor Abdulhak befinner seg

– Som vi har forstått det er han i Jemen, men det er vanskelig å si det helt sikkert, sier Terkelsen.

Martine Vik Magnussen ble sist sett da hun forlot en nattklubb i London 14. mars 2008. Politiet mener hun da var sammen med Abdulhak. To dager senere ble hun funnet drept i kjelleren der han bodde. Politiet har aldri fått avhørt ham fordi han forlot Storbritannia og rømte til hjemlandet Jemen. (©NTB)