Askepott blir levende

Amy Adams som eventyrprinsesse i Disneys «Eventyr i New York».
Amy Adams som eventyrprinsesse i Disneys «Eventyr i New York».
Artikkelen fortsetter under annonsen

Disney satser på ny Askepott.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter suksessen med Tim Burtons «Alice in Wonderland» leter Disney etter et nytt stort filmprosjekt. Filmen om Lewis Carrolls Alice har nå tjent inn 116 millioner dollar, altså over 700 millioner kroner.

For å gjenta suksessen har Disney nå begynt å utvikle en film om en annen klassisk heltinne, nemlig Askepott. Denne gangen med virkelige skuespillere i rollene. Det spekuleres i om dette blir nok en film i 3D, men dette er ikke bekreftet fra filmselskapets side, skriver nettstedetDeadline.

Det er fortsatt svært tidlig i prosessen. Disney har bedt manusforfatteren av filmer som «27 dresses» og «The devil wears Prada» Aline Brosh McKenna om å skrive et manuskript for en Askepott-film. Om det blir en trofast adapsjon eller en Askepott-inspirert fortelling gjenstår å se. Disney har ennå ikke gitt et endelig klarsignal om å lage en ny film om å lage denne filmen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trollmannen fra Oz

Disney er i midlertid ikke det eneste filmselskapet som er på heltinnejakt for tiden. Warner Bros vurderer å lage en ny filmatisering av «Trollmannen fra Oz», som sørget for Judy Garlands gjennombrudd i 1939.

Askepott er sammen med Drakula blant de figurene fra litteraturen som er fanget flest ganger på film. Disney lagde en berømt animasjonsfilm om Askepott i 1950.

Første gang Askepott ble filmatisert var i 1899 av Georges Mèliès. Siden har det blitt flere stumfilmer, en sovjetisk musikalversjon og en tsjekkisk klassiker.

Blant de nyeste forsøkene på å filme Askepott er «Ever After» fra 1998 med Drew Barrymore som en politisk klassekjemper i hovedrollen, og Hillary Duff i filmen «A Cinderella Story» fra 2004.