Stoltenberg avsluttet Afghanistan-besøk med minnestund

Statsminister Jens Stoltenberg avsluttet sin 17. mai-feiring i Afghanistan med å besøke NATO-soldatenes minnesmerke over falne kamerater i Mazar-i-Sharif.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med størsteparten av de 170 norske soldatene i Balkh-provinsen til stede holdt statsministeren en kort tale ved solnedgang mandag kveld. Ved å minnes de fem norske soldatene som har falt i tjeneste i Afghanistan, ble det satt punktum for en begivenhetsrik dag.

– De ga sine liv i kampen for rettferdighet og selvstendighet og i kamp for å skape et stabilt og demokratisk Afghanistan. Mine tanker går til deres familier, venner og kolleger, sa Stoltenberg før han la ned en blomsterkrans på minnesmerket.

Han roste soldatene som har valgt å la seg verve til tjeneste i Afghanistan. Han framholdt at arbeidet for å skape fred og stabilitet for afghanerne også bidrar til å skape trygghet hjemme i Norge.

– Det er et stort ansvar å sende norske menn og kvinner ut i risikofylte oppdrag. Vi har derfor alle et ansvar for å ta vare på dere – både før, under og etter oppdraget, sa Stoltenberg. (©NTB)