Tiggerkrig i Trondheim

Justisminister Knut Storberget patruljerte tirsdag på Karl Johansgate i Oslo sammen med nyutdannede Merete Sørensen og stasjonssjef ved Sentrum politistasjon, Bjørn Åge Hansen. I bakgrunnen politidirektør  Ingelin Killengreen. Arkivfoto: Cornelius Poppe / SCANPIX
Justisminister Knut Storberget patruljerte tirsdag på Karl Johansgate i Oslo sammen med nyutdannede Merete Sørensen og stasjonssjef ved Sentrum politistasjon, Bjørn Åge Hansen. I bakgrunnen politidirektør Ingelin Killengreen. Arkivfoto: Cornelius Poppe / SCANPIX
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tiggerne i Trondheim slåss hardt for de riktige gatehjørnene. Balltre og kniv blir brukt i rivaliseringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er krig, sier en av tiggerne til Adresseavisen.

Kvinnen skal i forrige uke ha opplevd å bli angrepet av en annen gruppe tiggere mens hun satt utenfor Trondheim torg.

– Det kom fire menn og en dame med paraply bort til meg. De ville ha plassen for seg selv, og da jeg ikke ville flytte meg, slo kvinnen meg med paraplyen, sier 29-åringen.

Det skal være tre grupperinger med tiggere i Trondheim, alle rumenske. Politiet mistenker at det foregår en intern kamp i miljøet, hvor det handler om å posisjonere seg før sommeren, skriver Adressa.

– De som angrep kvinnen utenfor Trondheim torg, virker å være organiserte. Vi har inntrykk av at en betydelig større andel tiggere har kommet til byen, og at de markerer sine revir fram mot sommeren, sier politiinspektør Alf Rune Nilsen.

– Flere navngitte personer er anmeldt. De skal ha vært bevæpnet med balltre og kniv, sier Nilsen.

Håvard G. Kald, fungerende stasjonssjef ved Sentrum politistasjon, kaller sammenstøtet en uønsket utvikling.

– Vi aksepterer ikke at det skal bli konfrontasjoner mellom folk som mener at de eier visse deler av byen. Vi kan ikke ha slike slåsskamper på gatehjørnene, sier Kaald. (©NTB)