Mistanke om nytt tilfelle av meningokokksykdom

Fem tilfeller av smittetilfellene har oppstått i forbindelse med russefeiringen. Det er vanlig at smitte spres i denne perioden hvert år. Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / Scanpix
Fem tilfeller av smittetilfellene har oppstått i forbindelse med russefeiringen. Det er vanlig at smitte spres i denne perioden hvert år. Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / Scanpix

Ei russejente ble natt til 17. mai lagt inn på sykehus i Førde med mistanke om smittsom hjernehinnebetennelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Folkehelseinstituttet har de siste dagene blitt varslet om i alt seks antatte tilfeller av meningokokksykdom. Fem av disse er knyttet til russefeiring. Jenta som ble lagt inn på sykehus i Førde, har ikke fått bekreftet sykdommen.

– Tilfellet er ikke bekreftet, men jenta har symptomer som gir mistanke om at det dreier seg om meningokokksykdom. Jenta er i bedring, sier fungerende avdelingsdirektør Bjørn Iversen i Folkehelseinstituttet til NTB.

Av de seks rapporterte tilfellene er fire russ i år, mens den femte har vært med på russefeiring i dagene før vedkommende ble syk. Den sjette er elev ved en videregående skole, men har ikke deltatt i russefeiring.

De syke er bosatt i Bergen, Oslo, Nes i Akershus, Ringerike, Trondheim og Sogn og Fjordane. Folkehelseinstituttet opplyser at det ikke er noen kjent forbindelse mellom tilfellene. Som regel forekommer det årlig tilfeller av meningokokksykdom blant ungdom som deltar i russefeiring, skriver Folkehelseinstituttet på sine nettsider. (©NTB)

Les også: Russ smittet av hjernehinnebetennelse

Fire med hjernehinnebetennelse etter russefester


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus