Roser Stoltenbergs Afghanistan-besøk

Befalets Fellesorganisasjon er fornøyd med at statsminister Jens Stoltenberg valgte å feire 17. mai sammen med den norske gjenoppbyggingsstyrken (PRT) i Maimana i Nord-Afghanistan. Etter talen fikk han en omvisning i leiren av PRT-sjef, oberst Knut Fredheim. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
Befalets Fellesorganisasjon er fornøyd med at statsminister Jens Stoltenberg valgte å feire 17. mai sammen med den norske gjenoppbyggingsstyrken (PRT) i Maimana i Nord-Afghanistan. Etter talen fikk han en omvisning i leiren av PRT-sjef, oberst Knut Fredheim. Foto: Heiko Junge / SCANPIX

Befalets Fellesorganisasjon er svært fornøyd med at statsminister Jens Stoltenberg (Ap) valgte 17. mai til å besøke de norske styrkene i Afghanistan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

–17. mai er en spesiell dag, så å velge en slik dag for et besøk til Afghanistan, tror jeg har stor symbolverdi for dem som er der nede, sier nestleder Jens Jahren i Befalets Fellesorganisasjon til NTB.

Les også: Forsvaret skal evaluere manglende flybombing

Befalsorganisasjonen kritiserte for kort tid siden Stoltenberg for manglende engasjement og interesse for Afghanistan, men det er en kritikk Jahren ikke ønsker å utdype.

– Det er sikkert mange årsaker til at Stoltenberg ikke har vært der nede, og jeg tror bare den kommentaren får stå. Så får vi heller glede oss over at statsministeren nå er der nede sammen med våre styrker, sier Jensen.

Les også: Trekker norske politifolk ut fra Kabul

Han sier at det er viktig at styrkene i Afghanistan får besøk av den øverste politiske ledelsen.

Les også: Statsminister Jens Stoltenberg i Afghanistan

– Det viser at den politiske ledelsen tar alvorlig at vi har soldater og offiserer som er engasjert i krig. Budskapet blir veldig klart når Stoltenberg velger å legge besøket til 17. mai, sier Jens Jahren. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus