Åpen for alle - alltid

Nå kommer sommerværet

Illustrasjonsfoto: Knut Fjeldstad / SCANPIX
Illustrasjonsfoto: Knut Fjeldstad / SCANPIX
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens nasjonaldagen var varm i nord og kald i sør, ser været ut til å skifte utover i uken. Onsdag kan også søringer vente seg over 20 grader.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Høytrykket som 17. mai ga en varm nasjonalfeiring i Troms og Finnmark er nemlig på vei sørover.

– Vi har en høytrykksrygg på vei sørover som medfører stort sett oppholdsvær. Allerede onsdag ser det ut til å bli pent i hele Sør-Norge, og noen steder vil nok temperaturen nå 20 grader, sier vakthavende meteorolog Börje Johansson ved Meteorologisk institutt til NTB.

Sjekk været der du bor


Selv om enkelte steder på Vestlandet og i Nord-Trøndelag opplevde noe regn 17. mai, er det generelt lite vind og nedbør i hele landet i disse dager. Temperaturene holder seg på normalen for midten av mai.

– Men selv med lite nedbør, vil en pålandsvind i nord raskt kunne medføre synkende temperaturer, sier Johansson.

Brå temperaturøkninger har de siste dagene skapt fare for såkalte sørpeskred i Nord-Norge, og det var dette som medførte raset som har kostet minst to personer livet i Vefsn i Nordland. Når temperaturene nå synker igjen, smelter snøen på en mindre rasfarlig måte. (©NTB)