Etterlengtet poeng for Sandefjord

Sandefjods Victor BINDIA Demba i kamp med Vikings Patrik Ingelsten i søndagens kamp Sandefjord Foto: Morten Holm / Scanpix
Sandefjods Victor BINDIA Demba i kamp med Vikings Patrik Ingelsten i søndagens kamp Sandefjord Foto: Morten Holm / Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter sju strake tap, tok tabelljumbo Sandefjord et etterlengtet poeng søndag. Oppgjøret hjemme mot Viking endte målløst.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sandefjord hadde ikke tatt poeng siden 1-1-kampen hjemme mot Odd Grenland i 4. serierunde.

Tapsrekken har sendt Sandefjord til bunns på tabellen. Til tross for søndagens uavgjortkamp, ligger laget fortsatt håpløst til på 16.-plass med bare fem poeng på tolv kamper.

– Jeg er fornøyd med at vi klarte å holde nullen for første gang i år, og jeg er positiv til at det kom mot et så godt og formsterkt lag som Viking, sa Sandefjord-trener Patrick Walker.

Tilfreds Hareide

Åge Hareides Viking har ikke tapt siden de ble slått 3-1 av Aalesund 11. april. Rogalendingene kom til Sandefjord med to strake hjemmeseirer i bagasjen, men på bortebane har de ikke vært like sterke. Viking har kun én borteseier så langt i sesongen (tre tap, to uavgjort) og bare tatt fem av sine 19 poeng på bortebane.

– Det er det vi har, og da skjønner alle at vi sliter på utebane, sa Hareide om bortestatistikken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi skal være fornøyd med ett poeng mot Sandefjord, som er i desperat poengnød. Viking har statistikken mot seg fra tidligere her i Sandefjord, så vi er godt fornøyd med at vi fikk oss med ett poeng, mente Viking-treneren.

I stolpen

Gjestene fikk det ikke lett mot Sandefjord, selv om Patrik Ingelsten var nær å gi Viking ledelsen etter ti minutter. Avslutningen gikk i stolpen.

Sandefjord hevet seg utover i omgangen og var på høyde med Viking gjennom resten av kampen. Men til tross for gode sjanser hos begge lag, endte kampen uten scoringer. Sandefjord har gått målløse av banen i sine siste fem kamper.

– Vi har drillet en del på pasnings- og angrepsspill den siste uken, og vi skapte bra med muligheter i dag. Det viser at det går riktig vei, sa Walker.

Sandefjord-leiren var også frustrerte over dommer Terje Hauge i første omgang. Etter en drøy halvtime ble Rune Ertsås spilt fri. Han fikk ballen forbi Rune Almenning Jarstein før han ble felt av Viking-keeperen utenfor 16-meteren. Hjemmelaget ropte på utvisning, men Hauge nøyde seg med gult kort til Jarstein. (©NTB)