Dobbelttriumf for Mourinho

Inter Milans fans feirer at deres lag vant i mesterserie A i fotball i Italia.
Inter Milans fans feirer at deres lag vant i mesterserie A i fotball i Italia.
Artikkelen fortsetter under annonsen

José Mourinho ledet Inter til dobbelttriumf søndag da lagets femte strake seriegull ble sikret med 1-0-seier over Siena. John Arne Riises Roma måtte ta til takke med sølvet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og det er ikke sikkert jubelen stopper der for Inter. Lørdag 22. mai skal Mourinhos mannskap i aksjon mot Bayern München i mesterligafinalen i Madrid og kan sikre seg en imponerende trippel med seier i serien, cupen og den gjeveste europacupen.

Søndagens Inter-triumf gjør det sikkert at Europa får en trippelvinner i år, for Bayern München kommer også til mesterligafinalen med hjemlig dobbel.

Før siste serierunde søndag hadde Inter en ledelse på to poeng til Roma, og kampen om det italienske seriegullet var fortsatt åpen.

Mens Roma ledet 2-0 etter første omgang mot Chievo, gikk Inter til pause med 0-0. Men etter en snau time roet Diego Milito nervene for bortesupporterne da han sendte Inter i føringen 1-0 med sitt 22. seriemål for sesongen.

Søndagens seriemesterskap var de blåsvartes femte på rad. I 2006 overtok Inter seriegullet fra Juventus etter kampfiksingsskandalen som rystet italiensk fotball.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mourinho har ledet Inter til gull de to siste sesongene. Totalt har Inter 18 seriegull.

John Arne Riise måtte sone for fire gule kort og var ikke med da Roma slo Chievo 2-0. Mirko Vucinic skjøt Roma i ledelsen seks minutter før pause, og på overtid i første omgang sørget Daniele De Rossi for 2-0 for gjestene.

For Roma ble det bare en nesten-sesong. Også i cupfinalen måtte hovedstadsklubben se seg slått av Inter.

Siste mestere serie A:

2010: Inter

2009: Inter

2008: Inter

2007: Inter

2006: Inter*

2005: Ingen seriemester*

2004: Milan

2003: Juventus

2002: Juventus

2001: Roma.

På grunn av kampfiksingsskandalen i 2006 mistet Juventus seriegullene sine fra 2005 og 2006. Inter overtok gullet fra 2006. (©NTB)