Vålerenga banket Aalesund – til slutt

ENDELIG: Her har Morten Berre gitt Vålerenga - for anledningen i "miljø-grønne" drakter - ledelsen i det 67. minutt. Til slutt endte det 3-0. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
ENDELIG: Her har Morten Berre gitt Vålerenga - for anledningen i "miljø-grønne" drakter - ledelsen i det 67. minutt. Til slutt endte det 3-0. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men Rekdal syntes ikke gamleklubben lignet en gullkandidat – og går ut mot egne spillere. – Flere mangler det som kreves.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Vålerenga – Aalesund 3-0 (0-0):

18.004 tilskuere

Mål: 1-0 Morten Berre (67), 2-0 Mohammed Abdellaoue (76), 3-0 Freddy dos Santos (90).

Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar.

Gult kort: Alexander Mathisen, Magnus Sylling Olsen, Daniel Arnefjord, Aalesund.

Vålerenga (4-3-3): Lars Hirschfeld – Freddy dos Santos, André Muri, Stefan Strandberg, Andreas Nordvik (Amin Nouri fra 85.) – Kristofer Hæstad (Bojan Zajic fra 46.), Harmeet Singh, Mohamed Fellah – Morten Berre, Luton Shelton (Bengt Sæternes fra 65.), Mohammed Abdellaoue.

Aalesund (4-3-3): Anders Lindegaard – Alexander Mathisen (Jonatan Tollås Nation fra 71.), Ville Jalasto, Daniel Arnefjord, Enar Jääger – Johan Arneng, Peter Orry Larsen (Trond Fredriksen fra 37.), Amund R. Skiri – Glenn Roberts (Khari Stephenson fra 60.), Magnus Sylling Olsen, Tor Hogne Aarøy.

(NTB)

ULLEVAAL (ABC Nyheter): Vålerenga–Aalesund 3–0.

Etter tre målløse kamper og mange brente sjanser var Mohammed «Moa» Abdellaoue endelig tilbake på scoringslisten for Vålerenga.

Det sendte ham opp i delt ledelse på scoringstoppen i eliteserien.

Men da klubbens gamle sjef, Kjetil Rekdal, og hans Aalesund ble slått i toppkampen på Ullevaal, var det på mange måter innbytternes store kveld.

Etter at Vålerenga hadde slitt med å skape store sjanser, satte Martin Andresen inn Bojan Zajic og senere Bengt Sæternes.

Etter 67 minutter serverte Zajic Morten Berre til 1–0. Etter 75 serverte Sæternes «Moa» til 2–0. Og i kampens siste spilleminutt hadde Zajic målgivende til Freddy dos Santos’ punktum.

Andresen: – Ett lag på banen

Andresen ville imidlertid ikke være på med at innbytterne avgjorde, han mente resultatet ga et godt bilde på hele kampen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi klarte å fortsette å male hele veien, og fikk hull på byllen til slutt. Da raknet det for dem, sier Andresen, som mente det var «ett lag på banen».

Seieren sendte Vålerenga opp på medaljeplass før runden avsluttes i kveld. Opp til serieleder Tromsø skiller det fem poeng, og optimistiske fans drømmer om gull.

Gamlesjef Rekdal syntes imidlertid ikke at Vålerenga lignet en gullkandidat.

– Nei, det gjorde de ikke. I så fall måtte de truet et så redusert lag som vi er nå, før det er gått 70 minutter. Men de kan bli en gullkandidat hvis de utvikler seg videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rekdal: – Fryktelig skuffende

Rekdal hadde ikke tapt mot gamleklubben før kveldens kamp. Etterpå markerte han misnøyen med AaFK-prestasjonene mot slutten.

– Frem til scoringen gjorde vi en god jobb og sjansestatistikken var ganske lik. Men etter 1–0 får de luft under vingene, og vi melder oss ut. Det er fryktelig skuffende.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er en del som ikke har det som kreves, sier Rekdal, uten å gå inn på navn.

Tam første omgang

Det var 16. mai og 18.004 tilskuere på Ullevaal, det var Vålerenga i grønne drakter for miljøet, det var et Aalesund som slet med fraværet av sentrale spillere.

Det var ingen hysterisk fotballunderholdning.

Vålerenga førte spillet, men slet med å bryte ned Aalesund i første omgang.

Når de holdt på å gjøre det, var som regel «Moa» involvert. Han var nære på to ganger, skapte en tredje mulighet med en fin forsering, men Aalesund fikk blokkert foran mål.

For gjestene var Magnus Sylling Olsen nær scoring etter et kvarter, men Lars Hirschfeld reddet godt. Omgangens kanskje største sjanse falt til Kristofer Hæstad etter corner, men headingen gikk utenfor.

Berre åpnet ballet

Vålerenga hevet seg etter pause, men kampen kunne fort bikket den andre veien. Bare tre minutter før Berres ledermål, dunket Johan Arneng ballen i tverrliggeren fra 20 meter. Det var ikke den eneste muligheten, også Tor Hogne Aarøy hadde sin.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fyrtårn-spissen deler fremdeles toppscorertronen i eliteserien med seks mål, men har ikke scoret på syv kamper.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han er altfor opptatt av å dirigere medspillere. Han har et godt fotballhode, men må konsentrere seg mer om seg selv. Det har jeg snakket med ham om, og det skal jeg snakke mer med ham om, sier Kjetil Rekdal.

Midt i omgangen: Forløsningen for Vålerenga.

Zajic fant Berre med et frispark, og Aalesund var skyld i en markeringssvikt som neppe gjorde Kjetil Rekdal blid.

Berre headet ballen i mål – og Ullevaal til himmels. Zajic feiret med en ellevill spurt og omfavnelse av Martin Andresen.

Rekdal: – Krisemaksimerer ikke

– Jeg vet hvor mye tre poeng betyr for ham og for klubben, sier Zajic, som nødig vil be om mer spilletid tross sitt sterke innhopp.

Seks minutter senere scoret «Moa» sitt sjette mål for sesongen og sitt første siden 6–1-seieren over Odd. Sæternes tok ned ballen på brystet, trillet ham igjennom – og avslutningen var sikker.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og da en Zajic-avslutning ble blokkert på streken, før Freddy dos Santos enkelt kunne putte ballen i mål, var 17. mai-feiringen reddet for alle som kaller seg Vålerenga-patriot.

For Kjetil Rekdal & co blir toget en tristere affære: Kveldens tap var deres tredje på rad. Men han vil ikke krisemaksimere. Heller ikke fordi de gikk av banen uten mål for første gang på 21 seriekamper.

– Vi får bare starte på nytt.