Tre barn nær drukning

Tilstanden er kritisk for to barn etter en drukningsulykke ved badestranden i Lathari i Alta søndag. Foto: Geir Stian Altmann Larsen / SCANPIX
Tilstanden er kritisk for to barn etter en drukningsulykke ved badestranden i Lathari i Alta søndag. Foto: Geir Stian Altmann Larsen / SCANPIX

Tilstanden er kritisk og livstruende for en 12 år gammel gutt og en 14 år gammel jente etter en drukningsulykke ved badestranden i Lathari i Alta søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barna får nå full intensivbehandling ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø.

– Tilstanden deres er kritisk og livstruende, opplyser kommunikasjonsansvarlig Tor Øydvin ved sykehuset overfor NTB.

Også en 13 år gammel jente var involvert i ulykken, men det skal gå bra med henne. Hun ble først brakt til legevakten i Alta, men det ble etterpå besluttet at også hun skulle bringes til UNN i Tromsø.

– Det står bedre til med henne, opplyser Øydvin.

Kriseteam

Ifølge politiet har de tre barna utenlandsk opprinnelse.

Politiet i Vest-Finnmark har søndag ettermiddag varslet barnas pårørende, via et kriseteam som er opprettet av Alta kommune.

– De pårørende blir nå bistått av dette kriseteamet, opplyser operasjonsleder Leif-Magne Thomassen i Vestfinnmark politidistrikt til NTB.

Hørte skrik

Ulykken fant sted i Transfarelv like utenfor Alta like før klokken to søndag ettermiddag. Ifølge politiet lekte de tre barna trolig på et isflak før de falt i vannet, og de oppholdt seg i det kalde vannet i omkring 10 til 15 minutter.Altaposten har snakket med en av dem som hjalp barna opp på land etter drukningsulykken. Han skal ha hørt skrik fra vannet, og fant to av barna i vannet etter å ha padlet ut til dem på et kitebrett. Mannen fikk det ene barnet på land, og startet umiddelbart hjerte- og lungeredning. En kvinne padlet ut i kajakk og hentet de to siste, hvorav den ene ble funnet under vann.

Personvernpolicy