Jente (8) diktet opp voldtektshistorie

Artikkelen fortsetter under annonsen

En åtte år gammel britisk jente innrømmer at hun ikke ble voldtatt av to tiåringer. - Jeg var redd jeg ikke ville få godteri om mamma skjønte at jeg hadde lekt med dem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den oppsiktsvekkende innrømmelsen kom i går i rettssaken mot to gutter på 10 og 11 år tiltalt for å ha voldtatt en åtte år gammel jente. Saken kom opp for retten i Storbritannia onsdag.

De to guttene er blant de yngste som har blitt tiltalt for voldtekt i landet, og saken har fått mye oppmerksomhet i britiske medier.

Under rettssakens første dag fortalte den unge jenta via videoskjerm hvordan hun hadde blitt tvunget til å kle av seg før de to guttene etter tur hadde forgrepet seg på henne.

I høringen i går innrømmet imidlertid den unge jenta at historien ikke var sann.

Det skriver den britiske avisen Daily Mail.

Redd for kjeft

Åtteåringen skal ha fortalt retten at hun ville leke med de to guttene, som på det tidspunktet var ti år gamle, fordi hun tenkte det ville være gøy. Etterpå hadde hun kledd av seg, og de to guttene hadde gjort det samme.

Ifølge jenta skal en av guttene ha bedt henne om å berøre penis mens de lekte. Men hun nekter nå for at det skal ha skjedd noe mer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Voldtektshistorien skal hun ha diktet opp fordi hun var redd moren ville bli sint fordi hun hadde oppført seg dårlig.

På direkte spørsmål fra dommeren, Justice Saunders, om hva jenta konkret hadde vært redd for, svarte hun at hun var redd for at hun ikke skulle få godteri dersom moren skjønte hva hun hadde gjort.

Nekter straffeskyld

Da jenta først fortalte historien i oktober i fjor, skal hun ha blitt fraktet til sykehus etter å ha klaget over magesmerter. På sykehuset fant legene flere skrammer og blåmerker på jenta.

I den pågående rettssaken innrømmer imidlertid jenta at merkene kan ha kommet da den yngste gutten prøvde å hjelpe henne over et gjerde.

De to guttene, som ikke blir identifisert i retten på grunn av sin unge alder, har hele tiden nektet straffeskyld etter anklagen som lyder på to voldtekter og to voldtektsforsøk på personer under 13 år.

Rettssaken mot de to guttene fortsetter i dag.