Muslimer vil ikke ha muslimsk skole

Medisinstudent Bushra Ishaq, som mandag fikk Fritt Ords pris 2010 i Operaen i Oslo, mener det er  irrelevant å ta opp integreringsdebatten i spørsmålet om muslimske skoler. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix.
Medisinstudent Bushra Ishaq, som mandag fikk Fritt Ords pris 2010 i Operaen i Oslo, mener det er irrelevant å ta opp integreringsdebatten i spørsmålet om muslimske skoler. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyheten om at det er gitt klarsignal til en muslimsk skole i Oslo, møtes med stor skepsis – også i deler av det muslimske miljøet i hovedstaden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det vil føre til både religiøs og etnisk segregering, og de vil ikke ha mulighet til å bli integrert i det norske samfunnet, sier Tina Shagufta Kornmo til Dagsavisen.

Kornmo tilhører det liberale muslimske nettverket LIM – likestilling, integrering og mangfold. Det er 95 kristne private skoler i Norge i dag.

LIM understreker at de ikke vil ha et forbud mot religiøse skoler, og at muslimske skoler selvsagt må likebehandles med kristne.

– Men de som går på kristne skoler er integrert i det norske samfunnet, mens en muslimsk barneskole vil sannsynligvis gjøre integreringsarbeidet enda vanskeligere sier Kornmo.

Bushra Ishaq, fersk vinner av Fritt Ord-prisen, tror ikke den muslimske skolen vil være til hinder for integrering.

– Nei. Jeg tror de vil få bedre selvtillit og styrket identitet, i stedet for å gå på en skole der de blir mobbet fordi de er muslimer og blir anklaget for å snikislamisere Norge, sier Ishaq, som mener det er en avsporing å snakke om integrering.

– Det er irrelevant å ta opp integreringsdebatten her. Dette handler om religionsfrihet og retten til private skoler, sier Ishaq. (©NTB)