– Northug i klinsj med landslagsledelsen

Arkivfoto av Petter Northug. Foto: Heiko Junge / Scanpix
Arkivfoto av Petter Northug. Foto: Heiko Junge / Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Langrennskongen Petter Northug har ifølge TV 2 mistet nær sagt all tillit til landslagsledelsen etter at han ble refset på samling denne uken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Northug var syk og meldte forfall til samlingen, men ble beordret til Oslo da ryktene begynte å gå blant løperne, melder TV 2. Ryktene skulle ha det til at han var sett på Mallorca og på rulleski i Trondheim. Samtidig figurerte fotballspilleren Petter Northug på TV-skjermene.

Det førte ifølge kanalen til at Northug måtte stå skolerett foran samtlige landslagsløpere. Denne behandlingen skal ha falt Northug svært tungt for hjertet.

– Nei, dette snakker jeg ikke om på TV. Vi får ta det en annen gang, sier Northug.

Ifølge TV 2 har hendelsen gått så sterkt inn på OL-mesteren at tilliten til landslagsledelsen nå er på et bunnivå. Northug har ennå ikke skrevet under kontrakten som gjør ham til en del av landslaget neste sesong.

Pappa John Northug har følgende svar på spørsmålet om sønnen fortsetter på landslaget eller ikke:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ingen kommentar.

Landslagstrener Morten Aa Djupvik forstår at Northug opplevde hendelsen som ubehagelig.

– Det å skulle stå og forklare hvorfor du ikke møtte opp foran en hel løpergruppe kan oppleves ubehagelig. Men når Petter fikk gjort dette, og det gjorde han på en veldig god og solid måte, så får han legge dette bak seg. Så får vi legge det bak oss, og så er vi ferdige med det, sier Djupvik. (©NTB)