
Selvmordsbølge i Sør-Korea

Åtte døde sørkoreanere har blitt funnet i Sør-Korea. Politiet tror det dreier seg om gruppeselvmord. Selvmordsraten i landet er nå blant de høyeste i verden.
De åtte døde sørkoreanerne ble funnet i to separate tilfeller av det politiet mistenker for å være gruppeselvmord.
Fem av de åtte døde skal ha blitt funnet omkommet i en parkert bil rett sør for hovedstaden Seoul etter å ha inhalert giftig røyk, opplyste sørkoreansk politi torsdag.
Det skriver nyhetsbyrået AP.
Gruppen på fem var alle i tyve- og trettiårene og bestod av en kvinne og fire menn.
Få timer senere ble en gruppe på tre menn funnet omkommet i byen Chuncheon, øst for Seoul.
Ifølge nyhetsbyrået forsøker politiet nå å finne ut om de to gruppene møttes og planla selvmordet på nettet.
Høyest i verden
Sør-Korea har i dag den høyeste selvmordsraten i den industrialiserte verden. I gjennomsnitt tar 35 sørkoreanere livet sitt hver dag. Til tross for sterk økonomisk vekst og økende velstand, har selvmordsraten doblet seg i løpet av ti år.
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsenI mai i fjor sjokkerte Sør-Koreas forrige president Roh Moo-hyun hele nasjonen da han begikk selvmord ved å hoppe ned fra et fjell.
Eks-presidenten etterlot seg et kort selvmordsbrev som etter dødsfallet ble offentliggjort av det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.
«Resten av livet mitt ville bare blitt en byrde for andre, jeg kan ikke gjøre noen ting, for jeg er ikke frisk. Jeg kan ikke lese, og heller ikke skrive. Ikke vær lei dere. Er ikke både liv og død en del av naturen?» skrev han.
Sympatiselvmord
I oktober 2008 tok den kjente sørkoreanske skuespillerinnen Choi Jin-sil (39) livet sitt. Det utløste en bølge av sympatiselvmord. I måneden som fulgte tok 1700 personer livet sitt i Sør-Korea, skriver Aftenposten.
I mars i år tok skuespillerbroren til Choi Jin-sil livet sitt, 39 år gammel, og rett før jul i fjor ble en 20 år gammel sørkoreansk toppmodell funnet død på et hotellrom i Paris etter å ha tatt livet sitt.
Før Sør-Koreas store økonomiske vekst, hadde landet en av de laveste selvmordsratene i den industrielle verden. Men moderniseringen av landet har ført til et svært høyt stressnivå, samtidig som det fortsatt er tabu å innrømme at man er overmannet av stress.
For mange blir denne byrden for stor til at de klarer å takle den.