– Elvis døde av forstoppelse

I en ny bok blir det hevdet at Elvis Presley døde som følge av kronisk forstoppelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rockekongen, som døde på et toalett i 1977, skal ha avslått å få utført en operasjon for å få bukt med problemet, ifølge en lege som sto ham nær.

George «Nick» Nichopoulos var hos sangeren da han døde og tror at hans motstand når det gjaldt å få løst problemet, var det som tok livet av ham.

Les også: Hunter fryktet han ville bli skutt av Elvis

– Vi skjønte ikke før etter obduksjonen at forstoppelsen hans var så ille. Vi fant avføring i tarmen hans som hadde vært der i fire eller fem måneder fordi tarmfunksjonen hans var så dårlig.

Nichopoulos sier videre:

– Han var flau. Han hadde uhell på scenen. Han måtte skifte klær og gå ut igjen på grunn av måten vi prøvde å behandle forstoppelsen hans på, sier legen.

– Arvelig lidelse

Ifølge Nichopoulos led Elvis av en arvelig lidelse som kalles tarmlammelse og obduksjonen brakte for en dag at tarmen hans var 12 til 15 centimeter i diameter sammenlignet med 5 til 7 centimeter som er vanlig.

Les også: For dyre stjernelokker

– Dersom han hadde fått utlagt tarm, ville han trolig fortsatt levd, sier han til Fox News i forbindelse med utgivelsen av boka «The King and Doctor Nick».

George «Nick» Nichopoulos, som var hovedlegen til Elvis Presley, slapp tiltale for å ha vært skyld i sangerens død, men det kom fram at han i de første åtte månedene i 1977 hadde skrevet ut mer enn 10.000 doser med beroligende midler, amfetaminpreparater og narkotiske stoffer, alt i navnet til Presley.

Les også: Livet med Elvis

Legelisensen hans ble suspendert i tre måneder og ble inndratt for godt på 90-tallet etter at helsemyndighetene i Tennessee la fram nye tiltalepunkter for at han hadde skrevet ut for mange resepter. (©NTB)

Personvernpolicy