Omfattende skogbrann i Kvinesdal

Brannmannskapene har funnet spor etter bråtebrann i skogsområdet i Kvinesdal som er rammet av brann fredag. De utelukker ikke at dette kan være årsak til brannen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er funnet spor etter avsvidd gress, og brannmannskapene antyder at dette kan være årsaken til brannen. Om det er gjort med vilje eller ved et uhell er det imidlertid umulig å vite nå, sier operasjonsleder Frank Solås i Agder politidistrikt til NTB.

Brannmannskapene begynte fredag kveld å få kontroll over skogbrannen, som rammer et større skogområde ved Galdalsvatnet i Kvinesdal i Vest-Agder. Tørr skogbunn og kraftig vind har imidlertid gjort slukningsarbeidet vanskelig

– Brannen har minsket betraktelig, men er ennå ikke helt slukket. Brannvesenet regner med å fortsette utover kvelden, sier Solås.

Brannmannskaper fra både Kvinesdal, Fjotland og Lyngdal deltar i slukningsarbeidet, i tillegg til mannskaper fra Sivilforsvaret. Et helikopter har også bistått i slukningsarbeidet. Ifølge Solås er det ikke fare for at brannen skal spre seg til bebyggelse.

Politiet fikk melding om brannen like før klokken 12 fredag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden