Ønsker flere Oslo-forestillinger

Riksteatret mener det er mer å hente i hovedstaden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

20.000 har sett «Sangen om den røde rubin» og nærmere 9.000 «Hvem er redd for Virginia Wolf». Det har vært en suksessvinter for Riksteatret, men teatersjef Ellen Horn ønsker mer. Hun skulle gjerne sett at Riksteatrets oppsetninger kunne få mer spilletid i Oslo.

- Riksteatrets mandat er å turnere landet rundt med stykkene, og det forholder vi oss selvsagt lojalt til. Men det er kostbart å turnere, og det er et stort publikumspotensial som ikke er tatt ut i Oslo. Både for publikum og teaterets økonomi hadde det vært en fordel om vi kunne spilt noen flere forestillinger i Oslo, sier Ellen Horn.

20.000 har sett Rubinen

Mens «Hvem er redd for Virginia Wolf» fortsatt er på veien, hadde «Sangen om den røde rubin» sin aller siste visning i Riksteatrets lokaler tidligere denne uka. Da sceneteppet gikk ned for siste gang, hadde 20.000 sett stykket siden premieren i begynnelsen av februar. Totalt ble det spilt 56 ganger på 50 ulike steder, med start (fire forestillinger) og stopp i Oslo.

- De tre siste i Oslo var ekstraforestillinger – utsolgt de også - som kom som et resultat av den enorme interessen det har vært rundt «Sangen om den røde rubin». Den har gått langt bedre enn vi har kunnet drømme om, opplyser Ellen Horn.

Hun trekker fram Mykle-myten, Knausgård-debatten og Himmelblå-effekten (med Line Verdal) som tre faktorer som har bidratt til oppmerksomheten rundt stykket.

Sliter i Oslo

Selv om Oslo er eneste sted på turnéruta til Rubinen som er tilgodesett med mer enn en forestilling, mener Riksteatrets sjef at stykkene generelt kunne bli enda litt til i hovedstaden.

- Ikke som erstatning for, men i tillegg til, øvrige spillesteder. For vi ser at det utappede potensialet i Oslo er større enn andre steder. Det er lettere å gjøre folk på mindre steder oppmerksom på at Riksteatret kommer enn å nå fram til folk i Oslo med informasjon om våre forestillinger, uttaler Ellen Horn, som også innrømmer at teateret sliter litt med beliggenheten i Nydalen.

- Selv om vi har t-banen som nærmeste nabo og sentrum bare noen få minutter unna, har mange fortsatt en forestilling om at Riksteatret ligger usentralt til. Økt aktivitet på scenen vil kunne styrke bevisstheten om Riksteatret blant oslofolk, slik at vi i større grad kan ta ut dagens ubrukte potensial.

Les også: Mykle-rubin på riksturné

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden