Tårevått farvel

Artikkelen fortsetter under annonsen

A-ha tar farvel med New York.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Dette spilte a-ha i New York:

«Foot Of The Mountain»
«The Bandstand»
«Analogue»
«Forever Not Yours»
«Minor Earth, Major Sky»
«Summer Moved On»
«Move To Memphis»
«The Blood That Moves The Body»
«Stay On These Roads»
«The Living Daylights»
«And You Tell Me»
«Early Morning»
«Scoundrel Days»
«The Swing Of Things»
«Looking For The Whales»
«Manhattan Skyline»
«I’ve Been Loosing You»
«Cry Wolf»
«The Sun Always Shines On TV»
«Hunting High And Low»
«Take On Me»

25 år etter at de gikk til topps på Billboard-lista og fikk sitt gjennombrudd i USA, tok Morten, Magne og Pål torsdag et verdig farvel med fansen i New York.

Les også: Seks nye avskjedskonserter

Ved 21-tiden lokal tid torsdag, etter at vår egen Sondre Lerche hadde sjarmert og varmet opp fansen, entret a-ha Nokia Theater i New York. Torsdagens utsolgte konsert på Times Square var den første av totalt syv konserter i USA og Canada, etter at de sparket igang avskjedsturneen, «Ending On A High Note», med ni konserter i Sør-Amerika i mars.

– New York City!, ropte en festkledd Morten Harket idet han entret scenen, iført mørke solbriller, hvit skjorte og en skinnende, blå dress.

Les også: Kun slått av «Thriller»

Allerede på åpningslåten, «Foot Of The Mountain», responderte de drøye 2.000 publikummerne med allsang. Avskjedsfesten var i gang.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tårevått farvel

Trofaste fans hadde ventet utenfor konsertlokalet på Times Square fra klokken åtte torsdag morgen for å sikre seg den beste utsikten under a-has siste reise.

Les også: a-ha gir seg

– Det sier mye at de velger å åpne her i New York, og det betyr utrolig mye for oss som er herfra og som elsker a-ha. Selv om dette er slutten, lever de evig, forteller Dana Miscia til NTB.

Les også: Beste siden 1988

Litt lenger bak i lokalet sliter Charlee Wall med å holde tårene tilbake.

– Jeg visste at jeg kom til å gråte. Det er rart å skulle dra herfra i dag og vite at man ikke kan glede seg til å se dem live igjen. Jeg elsker Mortens stemme. Den er helt unik, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fortsatt draget

Det var for øvrig da en ydmyk Magne Furuholmen, åtte låter ut i konserten, takket for innbydelsen og forkynte at vi skulle tilbake i tid, at publikum og band for alvor ble varme i trøya.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Ny vår for a-ha?

«Stay On These Roads» brakte fram gåsehuden. Og da Morten Harket kastet jakken under den påfølgende fremførelsen av «The Living Daylights», danset mer eller mindre hele Nokia Theater. Harket beviste for øvrig at han fortsatt kan kunsten å frembringe øredøvende skrik fra den kvinnelige fansen.

Bandet lot heller ikke muligheten gå fra seg til å mimre med sitt publikum. I overgangen mellom første og andre sett rullet en minnebok, med bilder fra bandets rundt 30 år lange karriere, over storskjermen. Derfor passet det fint at bandet fulgte opp med en akustisk og sart versjon av «And You Tell Me» og «Early Morning».

Herfra og ut var det likevel fest, dans og glede.

Les også: Tar revansj med synthpop

Klump i halsen

Ekstranumrene «The Sun Always Shines On TV»og «Hunting High And Low» var soleklare høydepunkter. Etter at publikum hadde dunket taktfast i et lite minutt, var det selvsagt «Take On Me» som fikk sette punktum.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter at klimaks var nådd, tok bandet seg god tid til å vinke farvel med fansen, som sto igjen med et smil rundt munnen og en klump i halsen.

Les også: Til topps i Tyskland

A-ha spiller ytterligere to konserter i New York, før turneen fortsetter i Canada. 4. desember tar bandet sitt definitive farvel, i et allerede utsolgt Oslo Spektrum. (©NTB)