Ler av valgresultatet

I arbeiderstrøket Bethnal Green samlet man seg for en latterlig markering av valgdagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BETHNAL GREEN (ABC Nyheter): På Bethnal Green Working Man´s Club samlet nærmere 200 ungdommer av alle aldre seg for å feire valgdagen. Selv om De konservative skulle vinne, regnet deltakerne med å kunne le av resultatet.

Se også: Det mest spennende valget siden krigen er igang

- De fleste av oss har jobbet med valgkamp i en måned nå, på en eller annen måte. Vi tenkte at dette kunne være en fin måte å avslutte på. Samtidig gruer vi oss til resultatet, og da er det ikke noe bedre enn å samle noen flotte stand up-komikere, sier Becky Luff, som er en av initiativtakerne.

Se også:- Forbudt å fornærme folk

- Håper vi slipper Cameron

I løpet av kvelden skal flere live-band og komikere på scenen, samtidig med at man har live-oppdateringer av resultatene fra de forskjellige enkeltmannskretsene.

Se også: - Hellas kan avgjøre britenes valg

Becky Luff har jobbet for å få miljøvern på agendaen hos de forskjellige partiene, mens venninnen Deborah Grayson har stått på for en venninne som har stilt som uavhengig kandidat i London.

Les også: - Vi lever i et diktatur

Se også: Islamhatere i marsj

- Det blir veldig spennende å se. Vi aner ikke hvordan dette vil gå. Jeg håper bare inderlig at vi ikke skal få et rent konservativt flertall. Utfra valgoppmøtet tror jeg ikke det, men vi får se. Jeg håper og tror at Liberaldemokratene har gjort et godt valg, sier Grayson.

- Bedre enn å være hjemme

Blant de som hadde tatt turen til Bethnal Green Working Man´s Club var Martin Koerner, Emma Connolly og Tamara Carlier. På spørsmål om hvorfor de hadde kommet dit, svarer Koerner at han håper å finne noen å slukke sorgen med.

Se også: Slik fungerer det

- Det slår i allefall å sitte alene hjemme i senga med en laptop og en kopp kakao. Jeg er veldig skeptisk til utfallet, men håper at vi ikke skal se De konservative ta seieren, sier han.

- Valgkampen har vært fylt med stygge meldinger mellom politikerne, men det skal bli veldig interessant å se hva folk faktisk har stemt, sier Carlier.

De konservative best ut

Rett etter klokken 22 britisk tid kom de første valgdagsmålingene. De viste at De konservative og David Cameron ser ut til å få 305 seter i parlamentet, mens Labour ligger an til 255. Kometen Nick Clegg har mistet noen av farten, og ser ut til å få færre seter enn ved forrige valg.

Se også: - Stemmene våre betyr ingenting

Dermed mangler Cameron bare 21 seter for å skaffe seg et rent flertall. Selv om han ikke får det, er det en rekke uavhengige representanter og unionistene fra Nord-Irland som helst ser David Cameron i 10 Downing Street, og dermed vil sørge for at han kommer dit.

Se også: Klissvåte og engasjerte

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden